LIVE: Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για κοινοτάρχες και κοινοτικούς συμβούλους

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Δημοσιεύθηκε 29.4.2024
LIVE: Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για κοινοτάρχες και κοινοτικούς συμβούλους
Κάθε έγγραφο υποβολής υποψηφιότητας πρέπει να υπογράφεται από δύο εκλογείς

Υποβάλλονται σήμερα στους κατά τόπου Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων και των μελών των Κοινοτικών Συμβουλίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, οι υποψηφιότητες θα υποβληθούν από τις 8:30 το πρωί μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι στους Εφόρους Εκλογής Αμμοχώστου, Κερύνειας, Λάρνακας, Λεμεσού, Λευκωσίας και Πάφου σε διάφορα σημεία, όπως έχουν καθοριστεί για κάθε κοινότητα.

Οι υποψηφιότητες θα υποβληθούν στους Εφόρους Εκλογής Αμμοχώστου, Κερύνειας, Λάρνακας, Λεμεσού, Λευκωσίας και Πάφου σε διάφορα σημεία υποβολής των υποψηφιοτήτων, όπως έχουν καθοριστεί για κάθε κοινότητα.

Διαδικαστικά

Κάθε έγγραφο υποβολής υποψηφιότητας πρέπει να υπογράφεται από δύο εκλογείς, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στον εκλογικό κατάλογο της οικείας Κοινότητας, όπου αναφέρεται η κάθε υποψηφιότητα, και οι οποίοι υπογράφουν την αίτηση, ο ένας ως προτείνων και ο άλλος ως υποστηρίζων.

Κανένα έγγραφο υποβολής υποψηφιότητας δεν θα είναι έγκυρο και καμιά ενέργεια δεν θα λαμβάνεται πάνω σ' αυτό από τον Έφορο Εκλογής, εκτός αν αυτό συνοδεύεται από τη δήλωση αποδοχής της υποψηφιότητας του προτεινόμενου υποψηφίου, από την κατάθεση ποσού €200, για κάθε υποψηφιότητα Κοινοτάρχη και ποσού €100, για κάθε υποψηφιότητα Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, είτε στο Γενικό Λογιστή είτε στον ίδιο τον Έφορο Εκλογής, σε μετρητά ως παράβολο, τη δήλωση που προβλέπεται από το νόμο, με βάση την οποία δηλούνται τα προσόντα εκλογιμότητας του υποψηφίου για εκλογή στο αξίωμα του Κοινοτάρχη ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, ανάλογα με την περίπτωση.

Υπήκοος άλλου κράτους μέλους, κατά την υποβολή της υποψηφιότητάς του, πρέπει να υποβάλει υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα προσδιορίζεται η ιθαγένειά του, η διεύθυνση της συνήθους διαμονής του στη Δημοκρατία, η τελευταία διεύθυνσή του στο κράτος μέλος καταγωγής, όπου εφαρμόζεται, ο τελευταίος εκλογικός κατάλογος στον οποίο είχε εγγραφεί στο κράτος μέλος καταγωγής, ότι δεν έχει κηρυχθεί έκπτωτος του δικαιώματος του εκλέγεσθαι στο κράτος μέλος καταγωγής, ότι δεν έχει ιδιότητα που εμπίπτει στα ασυμβίβαστα του Νόμου, η ημερομηνία από την οποία είναι υπήκοος ενός κράτους μέλους καθώς και ισχύον διαβατήριο ή ισχύον δελτίο ταυτότητας, εκδιδόμενο από το κράτος μέλος ιθαγένειας του εκλόγιμου, ή και βεβαίωση εγγραφής πολίτη της Ένωσης η οποία τον αφορά ή/και δελτίο ταυτότητας της Δημοκρατίας.

Σε 12 σημεία υποβάλλονται υποψηφιότητες για Κοινοτικά Συμβούλια στη Λεμεσό

Σε 11 κοινότητες και στην Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για την εκλογή Προέδρων και μελών 86 Κοινοτικών Συμβουλίων της επαρχίας Λεμεσού.

Σύμφωνα με την Έφορο Εκλογής της εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού, αναπληρώτρια Έπαρχο Ηλέκτρα Παναγιώτου, κατά τη διαδικασία που θα ξεκινήσει στις 8:30 και θα ολοκληρωθεί στις 12:30, στα γραφεία της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού θα μπορούν να υποβληθούν υποψηφιότητες για τις κοινότητες Άλασσας, Απαισιάς, Κορφής, Παλώδιας, Παραμύθας, Σπιτάλι και Φασούλα.

Για τις κοινότητες Άγιος Αμβρόσιος, Άγιος Θεράπων, Βάσα Κοιλανίου, Βουνί, Λόφου, Πάνω Κυβίδες και Πάχνα, υποψηφιότητες θα υποβάλλονται στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίου Αμβροσίου, ενώ στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγρού, θα υποβάλλονται υποψηφιότητες για τις κοινότητες Άγιος Θεόδωρος, Άγιος Ιωάννης, Αγρίδια, Αγρός και Κάτω Μύλος.

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Επταγώνιας θα υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για τις κοινότητες Ακαπνού, Αρακαπάς, Διερώνα, Επταγώνια, Κελλάκι, Κλωνάρι, Πραστείο Κελλακίου και Συκόπετρα, ενώ στο Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Καλού Χωριού θα υποβάλλονται υποψηφιότητες για τις κοινότητες Άγιος Κωνσταντίνος, Άγιος Παύλος, Αψιού, Γεράσα, Ζωοπηγή, Καλό Χωριό και Λουβαράς.

Για τις κοινότητες Αμίαντος, Δύμες, Κυπερούντα, Πελένδρι, Ποταμίτισσα και Χανδριά θα υποβάλλονται υποψηφιότητες στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Κυπερούντας, ενώ στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Ομόδους θα υποβάλλονται υποψηφιότητες για τις κοινότητες Άρσος, Δορά, Κισσούσα, Μαλλιά, Όμοδος, Ποταμιού και Σούνι – Ζανατζιά.

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Φοινιού θα υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για τις κοινότητες Άγιος Δημήτριος, Καμινάρια, Λεμύθου, Παλαιόμυλος, Πρόδρομος, Τρεις Ελιές και Φοινί, ενώ στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Παραμαλιού θα υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για τις κοινότητες Άγιος Θωμάς, Αλέκτορα, Ανώγυρα, Αυδήμου, Παραμάλι, Πισσούρι, Πλατανίσκια και Πραστείο Αυδήμου.

Για τις κοινότητες Κοιλάνι, Κουκά, Μανδριά, Μονιάτης, Πέρα – Πεδί, Κάτω Πλάτρες και Πάνω Πλάτρες, θα υποβάλλονται υποψηφιότητες στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα – Πεδιού, ενώ στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Πύργου θα υποβάλλονται υποψηφιότητες για τις κοινότητες Ασγάτα, Βάσα Κελλακίου, Μοναγρούλλι, Μονή, Παρεκκλησιά, Πεντάκωμο, Πύργος και Σανίδα.

Τέλος, στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Τριμίκλινης θα υποβάλλονται υποψηφιότητες για τις κοινότητες Άγιος Γεώργιος Συλίκου, Άγιος Μάμας, Δωρός, Καπηλειό, Λάνια, Λιμνάτι, Μονάγρι, Συλίκου και Τριμίκλινη.

Υποβάλλονται υποψηφιότητες για Κοινοτικά Συμβούλια Περιφέρειας Λάρνακας

Σε έξι Κοινοτικά Συμβούλια και στην Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, υποβάλλονται σήμερα Δευτέρα, 29 Απριλίου, οι υποψηφιότητες για την εκλογή Προέδρων και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων 32 ελεύθερων και δύο κατεχόμενων Κοινοτήτων της Εκλογικής Περιφέρειας Λάρνακας.

Η υποβολή άρχισε στις 08.30 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 12.30 το μεσημέρι.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται ότι στα γραφεία της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες των Κοινοτήτων Αρσους, Τρεμετουσιάς και Πύλας.

Στο Κοινοτικό Συμβούλιο Ψευδά υποβάλλονται οι υποψηφιότητες των Κοινοτήτων Αγία Άννα, Καλό Χωριό, Μοσφιλωτή, Πυργά και Ψευδά.

Στο Κοινοτικό Συμβούλιο Ορμήδειας, υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για τις Κοινότητες Ξυλοτύμπου, Ξυλοφάγου και Ορμήδειας.

Στο Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Θεοδώρου υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για τις Κοινότητες Αγγλισίδες, Άγιος Θεόδωρος, Αλαμινός, Κοφίνου, Μεννόγια και Χοιροκοιτία.

Στο Κοινοτικό Συμβούλιο Μαζωτού υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για τις Κοινότητες Αλεθρικό, Αναφωτία, Κιβισίλι, Κλαυδιά και Μαζωτός.

Στο Κοινοτικό Συμβούλιο Ζυγίου υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για τις Κοινότητες Ζύγι, Καλαβασός, Μαρί, Μαρώνι, Τόχνη και Ψεματισμένος.

Στο Κοινοτικό Συμβουλίου Οράς υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για τις Κοινότητες Αγίοι Βαβατσινιάς, Βαβατσινιά, Κάτω Δρυς, Μελίνη, Οδού και Ορά.

Σε 11 σημεία υποβάλλονται υποψηφιότητες για Κοινοτικά Συμβούλια στην Πάφο

Σε 11 κοινότητες υποβάλλονται σήμερα Δευτέρα οι υποψηφιότητες για την εκλογή Προέδρων και μελών 67 Κοινοτικών Συμβουλίων της επαρχίας Πάφου.

Σύμφωνα με τον Έφορο Εκλογής της Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου και αναπληρωτή Έπαρχο Γιώργο Χρυσαφίνη, η διαδικασία, που ξεκίνησε στις 08:30 θα ολοκληρωθεί στις 12:30. Ο κ. Χρυσαφίνης συγκεκριμένα ανέφερε πως υποψηφιότητες θα υποβληθούν στην Επαρχία Πάφου σε 11 σημεία και συγκεκριμένα στο Γουδί, στο Πολέμι, στη Φύτη, στην Παναγιά, στην Τσάδα, στην Αμαργέτη, στη Μεσόγη, στο Πραιτώρι, στη Σαλαμιού, στα Κούκλια και στην Έμπα.

Συγκεκριμένα, είπε στο ΚΥΠΕ πως για τις Κοινότητες Στενή, Γουδί, Λυσός, Περιστερώνα, Φιλούσα Χρ., Σκούλλι, Χόλη, Κινούσα, Μηλιού, Γιόλου υποψηφιότητες θα υποβληθούν στα Κοινοτικά κτίρια Γουδιού.

Για τις κοινότητες Στρουμπί, Θελέτρα, Πάνω Ακουρδάλεια, Κάτω Ακουρδάλεια, Πολέμι, υποψηφιότητες θα υποβάλλονται στα Κοινοτικά κτίρια Πολεμιού. Για τις Κοινότητες Λάσα, Δρυνιά, Δρύμου, Σίμου, Φύτη, Μηλιά, Άγιος Δημητριανός, υποψηφιότητες θα υποβάλλονται στα Κοινοτικά κτίρια Φύτης.

Για τις Κοινότητες Ασπρογιά, Παναγιά, Στατός — Άγιος Φώτιος, Κοιλίνεια, Γαλαταριά, Κρ. Μαρόττου, Κανναβιού, υποψηφιότητες θα υποβάλλονται στα Κοινοτικά κτίρια Παναγιάς.

Επίσης για τις Κοινότητες Χούλου, Καλλέπεια, Λεμόνα, Λετύμπου, Τσάδα, Κοίλη, Κούρτακα, υποψηφιότητες θα υποβάλλονται στα Κοινοτικά κτίρια Τσάδας. Για τις Κοινότητες Αγία Μαρίνα Κελ., Νατά, Αμαργέτη, Πενταλιά, Αξύλου, Ελεδιώ, Επισκοπή υποψηφιότητες θα υποβάλλονται στα Κοινοτικά κτίρια Αμαργέτης.

Για τις Κοινότητες Μεσόγη, Τρεμιθούσα, Μέσα Χωριό, Άρμου, Μαραθούντα υποψηφιότητες θα υποβάλλονται στα Κοινοτικά κτίρια Μεσόγης, για τις Κοινότητες Κεδαρές, Φιλούσα Κελ., Πραιτώρι, Άγιος Νικόλαος, Κιδάσι, Πραστειό υποψηφιότητες θα υποβάλλονται στα Κοινοτικά κτίρια Πραιτωρίου.

Ακόμη για τις Κοινότητες Αρμίνου, Μέσανα, Σαλαμιού, Κελοκέδαρα, Τραχυπέδουλα, Χολέτρια, Σταυροκόννου, Αγ. Ιωάννης υποψηφιότητες θα υποβάλλονται στα Κοινοτικά κτίρια Σαλαμιού. Για τις Κοινότητες Κούκλια, Αρχιμανδρίτα, Μανδριά, Αναρίτα, Μαμώνια, Νικόκλεια, Άγιος Γεώργιος, Φασούλα, Μούσερε, Αγία Βαρβάρα υποψηφιότητες θα υποβάλλονται στα Κοινοτικά κτίρια Κούκλιων, και τέλος για τις Κοινότητες Χλώρακας, Έμπα, Λέμπα, Κισσόνεργα, Τάλα υποψηφιότητες θα υποβάλλονται στα Κοινοτικά κτίρια Έμπας.

Ερωτηθείς σχετικά ο Έφορος της Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου ανέφερε πως στην Επαρχιακή Διοίκηση δεν θα υποβληθεί οποιαδήποτε υποψηφιότητα σήμερα. Στα σημεία συνέχισε θα υπάρχει Βοηθός Έφορος, ο οποίος θα παραλαμβάνει τις δηλώσεις για τις υποψηφιότητες.

Υποβάλλονται υποψηφιότητες για Κοινοτικά Συμβούλια Περιφέρειας Αμμοχώστου

Στα γραφεία της Επαρχιακής Διοίκησης Αμμοχώστου στη Λάρνακα υποβάλλονται σήμερα Δευτέρα, 29 Απριλίου, οι υποψηφιότητες για εκλογή Κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων των κατεχόμενων Κοινοτήτων της Εκλογικής Περιφέρειας Αμμοχώστου.

Η υποβολή άρχισε στις 08.30 το πρωί και θα ολοκληρωθεί γύρω στις 12.30 το μεσημέρι.

Συνολικά θα υποβληθούν υποψηφιότητες την εκλογή Κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίου για τις 60 κατεχόμενες Κοινότητες Εκλογικής Περιφέρειας Αμμοχώστου.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Πρ. Χριστοδουλίδης: Έτοιμοι να συνεργαστούμε με Τουρκία στα Ενεργειακά μετά την επίλυση τού Κυπριακού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρ. Χριστοδουλίδης: Έτοιμοι να συνεργαστούμε με Τουρκία στα Ενεργειακά μετά την επίλυση τού Κυπριακού

Πρ. Χριστοδουλίδης: Έτοιμοι να συνεργαστούμε με Τουρκία στα Ενεργειακά μετά την επίλυση τού Κυπριακού

Το μεγάλο στοίχημα της Αννίτας και οι εκλογές της 9ης Ιουνίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το μεγάλο στοίχημα της Αννίτας και οι εκλογές της 9ης Ιουνίου

Το μεγάλο στοίχημα της Αννίτας και οι εκλογές της 9ης Ιουνίου

Κωνσταντίνου, Πιττοκοπίτης, Τσέλεπος: Στον «Π» οι τρεις υποψήφιοι Περιφερειάρχες Πάφου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντίνου, Πιττοκοπίτης, Τσέλεπος: Στον «Π» οι τρεις υποψήφιοι Περιφερειάρχες Πάφου

Κωνσταντίνου, Πιττοκοπίτης, Τσέλεπος: Στον «Π» οι τρεις υποψήφιοι Περιφερειάρχες Πάφου

Η Σιλιάνοφσκα ορκίστηκε πρόεδρος και αποκάλεσε τη χώρα της «Μακεδονία» - Αποχώρησε η Ελληνίδα πρέσβης
ΕΛΛΑΔΑ

Η Σιλιάνοφσκα ορκίστηκε πρόεδρος και αποκάλεσε τη χώρα της «Μακεδονία» - Αποχώρησε η Ελληνίδα πρέσβης

Η Σιλιάνοφσκα ορκίστηκε πρόεδρος και αποκάλεσε τη χώρα της «Μακεδονία» - Αποχώρησε η Ελληνίδα πρέσβης

Ποιο είναι το Nemo που κατάφερε να εντυπωσιάσει την Ευρώπη στη Eurovision και να κατακτήσει την πρωτιά
BUZZLIFE

Ποιο είναι το Nemo που κατάφερε να εντυπωσιάσει την Ευρώπη στη Eurovision και να κατακτήσει την πρωτιά

Ποιο είναι το Nemo που κατάφερε να εντυπωσιάσει την Ευρώπη στη Eurovision και να κατακτήσει την πρωτιά