Στα τρία χωρίστηκε για μία ακόμα φορά η κοινή γνώμη για το κατά πόσον ο Αδάμος Αδάμου θα έπρεπε να αναλάβει καθήκοντα υπουργού Υγείας ή όχι. Στο ένα στρατόπεδο υποστήριζαν πως θα έπρεπε να αναλάβει ανεξάρτητα από το ότι για χρόνια διετέλεσε ευρωβουλευτής, βουλευτής και πρόεδρος της Βουλής ως υποψήφιος με το ΑΚΕΛ, καθώς είναι άξιος και ο κόσμος πλέον δεν ενδιαφέρεται για τα κόμματα αλλά για ικανά πρόσωπα σε θέσεις κλειδιά. Στο άλλο στρατόπεδο θεωρούσαν πως ο κ. Αδάμου θα εξέθετε τον εαυτό του αν αποδεχόταν την υπουργοποίηση, γιατί όπως ισχυρίζονται θα τον χρησιμοποιούσε η διακυβέρνηση Αναστασιάδη ως εξιλαστήριο θύμα για όλα τα στραβά στην υγεία. Στο τρίτο στρατόπεδο θεωρούσαν πως δεν έπρεπε να υπουργοποιηθεί ο κ. Αδάμου καθώς με αυτόν τον τρόπο θα πρόδιδε το ΑΚΕΛ. Σε όλες αυτές τις προσεγγίσεις μάς διαφεύγει κάτι πολύ βασικό. Μπορεί να είναι κομβικής σημασίας το άτομο, η προσωπικότητα, η προϊστορία του και όσα έχει να προσφέρει θεωρητικά σε μια θέση. Ωστόσο, αυτό που έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία είναι το τι πολιτικές θα κληθεί να εφαρμόσει και να υποστηρίξει από το πόστο που αναλαμβάνει. Πάντα αυτό που μένει στο τέλος είναι οι πολιτικές που εφαρμόζονται. Εξίσου σημαντικά είναι και τα δεδομένα μέσα στα οποία καλείται να αναλάβει καθήκοντα κάποιος, καθώς τα δεδομένα διαμορφώνουν το πλαίσιο στο οποίο μπορεί κανείς να κινηθεί και να ελιχθεί. Αναπόφευκτα, το επόμενο διάστημα θα επέλθουν αλλαγές στο γενικό σύστημα υγείας είτε ηρεμήσει η υφιστάμενη κατάσταση με την πανδημία είτε όχι. Ήδη εξ όσων γνωρίζουμε γίνονται σκέψεις για διαφοροποιήσεις που κανείς δεν ξέρει πού θα οδηγήσουν, σε μια περίοδο οικονομικής στενότητας, επιδιώξεων για μεταρρυθμίσεις και προεκλογικών περιόδων. Ο Αδάμος Αδάμου σαφώς είχε κάθε δικαίωμα να ζυγίσει τα πράγματα και να λάβει τις δικές του αποφάσεις. Όμως οι αποφάσεις του δεν θα έπρεπε να έχουν να κάνουν ούτε με το ΑΚΕΛ, ούτε προσωπικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως άτομο, όπως ούτε και με το κατά πόσο θα επικρίνονταν οι όποιες αποφάσεις του. Το μοναδικό κριτήριο θα έπρεπε να ήταν το όραμα που ο ίδιος είχε και έχει για τον τομέα της υγείας, σε συνδυασμό με το χρονικό περιθώριο που θα είχε να λειτουργήσει ως υπουργός (δηλαδή 18 μήνες). Αλλιώς είναι να έχεις μαζί σου τις πολιτικές και τον χρόνο (βλ. μια πενταετία) για να κάνεις πράγματα σε έναν τόσο νευραλγικό τομέα, και αλλιώς να τα έχεις όλα εναντίον σου. Αυτό πρέπει να αποτελεί και ένα μήνυμα προς την κοινωνία και τους πολίτες: σε μια περίοδο που όλοι εστιάζουν στα πρόσωπα, αυτό που όλοι πρέπει να κάνουμε είναι να εστιάζουμε στις πολιτικές αλλά και στο ευρύτερο πλαίσιο που διαμορφώνεται...
Εμείς δεν έχουμε παρά να σεβαστούμε τις επιλογές και να ευχηθούμε καλή επιτυχία στον Μιχάλη Χατζηπαντέλα που αναλαμβάνει τελικά τα ηνία του Υπουργείου Υγείας σε μια δύσκολη χρονικά περίοδο.
Η απόφαση Αδάμου και η αντίληψη του κόσμου για την πολιτική

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.