Εάν θεωρήσουμε τα ποσοστά της πρόσφατης έρευνας για το ζήτημα του εμβολιασμού ορθά, που δεν είμαστε σίγουροι εάν είναι, αλλά ούτε και έχουμε κάποιον λόγο να τα αμφισβητήσουμε επί του παρόντος, το πρόβλημα των ηλιθίων και δη των επικίνδυνων κυμαίνεται ποσοστιαία περί το 10%. Περίπου έτσι; Χοντρικά.
Τόσοι είναι -με βάση την έρευνα- οι άνθρωποι στη χώρα μας οι οποίοι παρά την αδιάκοπη ενημέρωση και τα όσα όλοι και όλες μας γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, εν μέσω μεταλλάξεων επικίνδυνων για τον εαυτό τους και τους γύρω τους, επιμένουν να ακολουθούν είτε ό,τι τύχει να διαβάσουν στο ίντερνετ, είτε ολοφάνερα διαταραγμένους και φανατικούς, όπως ο Μόρφου και το είδος αυτό. Το είδος των αρνητών.
Πιστεύω πως το 10% είναι παραπλανητικό. Άλλωστε, εδώ ζούμε, δεν ζούμε αλλού. Και για να υπολογίσουμε την έκταση του προβλήματος θα πρέπει να δούμε και τους απείρως περισσότερους του είδους οι οποίοι πήγαν τελικά και έκαναν το εμβόλιο -συνήθως με μεγάλη δυσφορία- ακριβώς διότι επιβλήθηκαν μέτρα και περιορισμοί οι οποίοι θα έπρεπε να είχαν επιβληθεί πολύ ενωρίτερα ή διότι τους άρεσε κάποιο από τα ανταλλάγματα που -κακώς- δόθηκαν σε μη εμβολιασμένους προκειμένου να εμβολιαστούν.
Οι τελευταίοι ειδικά είναι ένα είδος τραγικό. Αν φοβάσαι ότι το εμβόλιο θα σου κάνει κακό, παρά τα όσα σου λένε οι ειδικοί, και παρόλ' αυτά το κάνεις επειδή θα πάρεις κάτι δωρεάν, μπορεί να είσαι βέρος Κυπραίος, όμως είσαι πραγματικά βλαξ.
Θα μου πείτε, είναι και εκείνοι που απλά φοβούνται ηλίθιοι; Όχι δεν είναι. Πολύς κόσμος τρομοκρατήθηκε από όλους αυτούς, και παράγοντες όπως η οικογένεια και ο κοινωνικός περίγυρος επηρεάζουν. Γι' αυτό και αυθαίρετα, χάριν συζήτησης, θα έλεγα πως το είδος αυτό των σοβαρά ή και τερματικά ηλιθίων θα το υπολόγιζα περί το 20%, ενώ ένα ακόμα 5%, ας πούμε 10% γιατί αυτοί καταλαβαίνουν ότι αυτούς εννοείς -εκπληκτικό πράγμα!..- και θυμώνουν, είναι αρκετά ηλίθιοι.
Έχει σημασία; Για όσους και όσες καταλήξατε σε αυτόν τον προβληματισμό και ειλικρινά χαίρομαι για αυτό, η απάντηση είναι όχι. Δεν έχει καμία σημασία. Είτε μιλάμε για 10%, είτε για 25%, όσο εφιαλτικοί πολλοί και εάν είναι, το θέμα είναι τι κάνουν οι υπόλοιποι.
Και εδώ, νομίζω πως η ίδια η εξέλιξη της ιστορίας αυτής φωτίζει θαυμάσια την πιο απλή στην κατανόησή της πραγματικότητα: από την ώρα που η υπομονή των υπολοίπων, των πολλών, είχε αρχίσει να τελειώνει, καθώς αντιλήφθηκαν ότι οι μεταλλάξεις απειλούν και τους ίδιους και ό,τι το είδος των ηλιθίων είναι για τον ιό ό,τι ο άπλυτος για τις μύγες, από την ώρα λοιπόν που ο κόσμος άρχισε να νευριάζει, τα πράγματα άρχιζαν να αλλάζουν.
Οι πολιτικοί αν και απρόθυμοι ακόμα να κάνουν αυτό που επιβάλλει το καθήκον τους -μην σας πω και απλά το job description για τα πολλά λεφτά που βγάζουν- κάπως άρχισαν να κινούνται. Κάπως, ναι. Διότι αυτό που έχουν στο μυαλό τους τα κόμματα είναι πως το καθένα από αυτά έχει και το δικό του μερίδιο ηλιθίων ψηφοφόρων. Και έτσι όπως είναι τα κόμματα, μάλλον έχουν δίκαιο.
Οι εδώ ορθόδοξοι παπάδες, από την άλλη, δειλά - δειλά και αυτοί, έχουν αρχίσει να συνετίζονται και να ακολουθούν, όπως οφείλουν άλλωστε, τις ξεκάθαρες από την αρχή υποδείξεις του Οικουμενικού Πατριάρχη. Το πρόβλημα είναι πως αυτό ήρθε πάρα πολύ αργά σε επίπεδο ιεραρχίας και τώρα οι περιπτώσεις τύπου Μόρφου έχουν προκαλέσει τεράστια ζημιά.
Τα ΜΜΕ -μείζον πρόβλημα και αυτά- δεν συναισθάνονται, όπως έχω πολλές φορές γράψει, το δικό τους τεράστιο μερίδιο της ευθύνης στην προστασία του κόσμου και τη διαφορά τους από τα social media. Προκειμένου να κερδίσουν κλικ, δίδουν βήμα στον κάθε ανόητο και την κάθε ανόητη, οι οποίοι πίσω από ένα ψευδώνυμο ή και όχι, παραπληροφορούν και παρασύρουν κόσμο με φανταστικές ιστορίες που άκουσαν ή έπλασαν.
Σε αυτό αξίζει κανείς να προσθέσει και την αδιανόητη παροχή βήματος σε περιπτώσεις όπως ο Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης, ο οποίος εδώ και πολύ καιρό γράφει ένα σωρό αντιεπιστημονικές αρλούμπες και ψέματα.
Όμως, επειδή ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος δεν είναι πιο σοβαρός από τον Σύνδεσμο Φίλων της Πιλόττας ή το group «Δεν πάει η πίκλα στα σουβλάκια» στο Facebook, ίσως και να είναι λιγότερο σοβαρός ή χαμένος στα συμφέροντα και στις συνδικαλιστικές του εμμονές, γιατροί και διάφοροι άλλοι παραπληροφορούν δημόσια και ανενόχλητοι, στέλνοντας τον κόσμο στον τάφο.
Ο Τύπος αλλά και οι πολιτικοί, οι παπάδες και τα άλλα κέντρα εξουσίας επηρεάζονται επίσης από τη μάστιγα των «δικαιωματιστών», η οποία αποφασίζει με τη βλακεία της τον δημόσιο διάλογο, βαφτίζοντας «δικαίωμα» το καθετί, την ώρα βέβαια που αυτή η φάρα είναι η πρώτη η οποία καταδιώκει, δικάζει και καταδικάζει με τη μεγαλύτερη ευκολία και κατακρεουργεί με την πολιτική της ορθότητα όποιον τολμήσει να την αμφισβητήσει.
Δυστυχώς για όλους, αυτή η φάρα είναι και μορφωμένη και διαβάζει εφημερίδες και ενημερώνεται και έτσι ασκεί επιρροή με τον δικό της τρόπο στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Στην περίπτωση του κορωνοϊού ήταν και παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα.
Στο όνομα της «δημοκρατίας», όπου δημοκρατία είναι να ακούω λ.χ. τις θεωρίες του Μόρφου αλλά να θεωρώ «δικαίωμά» μου να μην εμβολιάζομαι, να βγαίνω έξω και να στέλνω τον γείτονά μου, τη μάνα του ή το παιδί του στο νοσοκομείο ή και στον τάφο, όλοι αυτοί οι «προοδευτικοί» που επιμένουν προκειμένου να εξυπνακίζουν να συγχέουν την ελευθερία με την ελευθεριότητα αλλά και να παραβλέπουν ότι στη δημοκρατία οι ελευθερίες πάνε πακέτο με τις υποχρεώσεις, αυτή λοιπόν η φάρα προκαλεί ζημιά και παραμένει ο καλύτερος σύμμαχος των αντιεμβολιαστών.
Ακουσίως; Και πάλι δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει πως ενόσω οι υπόλοιποι νομίζουν ότι είναι τυχεροί και δεν θα κολλήσουν και ως εκ τούτου δεν απαιτούν από την Πολιτεία να τους προστατεύσει και να σεβαστεί τους κόπους και τις θυσίες τους, το πρόβλημα αυτοί είναι. Όχι οι φανατικοί, οι πολιτικά ορθοί ή τα πάθη πολιτικών, παπάδων και των ΜΜΕ και ο καιροσκοπισμός.
Όσοι και να είναι οι ηλίθιοι, κοντολογίς, το πρόβλημα εμείς είμαστε.
Υστερόγραφο: Μπορεί ο υπουργός Υγείας να μας επιβεβαιώσει ότι ο Μητροπολίτης Μόρφου όντως εξετάστηκε και ήταν θετικός στον ιό ή, καλύτερα, ότι το δείγμα ήταν δικό του και δεν μπορεί να έγινε αυτό που καταγράφεται τώρα στην Ελλάδα από υγειονομικούς, οι οποίοι στέλνουν δείγματα άλλων που νόσησαν για να πάρουν άδεια και μετά να επανέλθουν; Διότι το ότι ο Μόρφου αρρώστησε τάχα και αμέσως επανήλθε για να πει ότι ζήτησε θαύμα και το πήρε, προσωπικά με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι κάποια απάτη παίχτηκε. Υπάρχει τρόπος να του ζητηθεί να εξεταστεί για αντισώματα, κ. υπουργέ;
Ο Μόρφου είναι ένας διαταραγμένος φανατικός. Το πρόβλημα, επιμένω, εμείς το έχουμε

Ψεκασμένοι, φανατικοί, αδιάβαστοι «δικαιωματιστές» και άλλοι. Μαζί σας για όλους αυτούς. Εσείς και εγώ τι κάνουμε; Το κράτος;
Tags
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.