Κόλλησε στην κίνηση, τσαντίστηκε, λέει, πάρκαρε το αυτοκίνητο και συνέχισε με τα πόδια και τον καφέ του για την Πινδάρου. Ο λόγος, βέβαια, για τον Φούλη ο οποίος μάλιστα έβαλε και σχετικές φωτογραφίες με τον καφέ ανά χείρας να κατηφορίζει διαμαρτυρόμενος τη Διγενή Ακρίτα.
Κάτι δεν πάει καλά εκεί στον ΔΗΣΥ. Είτε κάποιος δεν τους δίνει αυτά που πρέπει να πίνουν, είτε τα πίνουν ληγμένα, είτε είναι λάθος η δοσολογία. Ειλικρινά, δεν ξέρω. Δεν γίνεται!
Φούλη μου, άγγελέ μου, χάρηκα που τα είπαμε και τις προάλλες στο Σολώνειο που σε πέτυχα. Δεν είναι προσωπικό και μεν μου κατζιωθείς πάλε, σαν τον άλλον που όσο πιο πολλά λεφτά βγάζει τόσο περισσότερο χάνει και το χιούμορ του. Όμως, πρόσεξε: ο ΔΗΣΥ κυβερνά από τον Φλεβάρη του 2013. Πέρασαν έξι και μισό χρόνια. Το μισό σου το χαρίζω, αφού εσύ τον Μάη του 2013 ανέλαβες.
Δεν γίνεται έξι χρόνια μετά, εν μέσω (σπεκτάκκιουλαρ κιόλας) ανάπτυξης (για καμιά 200αριά οικογένειες έστω), να κάνεις εσύ, εσύ ειδικά, διαμαρτυρία για την κατάσταση με το κυκλοφοριακό. Φούλη μου, σύνελθε, κυβερνάτε μάνα μου!
Άσε που από εσένα περιμένουμε πολλές απαντήσεις για διάφορα. Δεν μιλάς, κάθεσαι στην κλούβα, περιμένεις και -τσουπ!- εμφανίζεσαι σαν τον Κόντε Ραπανάκια με τον καφέ σου σε αυθόρμητες πόζες, διαμαρτυρίας (κιόλας). Δεν είσαι η Αριστοτέλους, αγάπη μου, ο αρχηγός του μεγαλύτερου -και κυβερνώντος- κόμματος είσαι!
Τι περιμένουμε να ακούσουμε; Να σου πω. Την εξήγησή σου, λ.χ., για το γεγονός ότι η Οργάνωση Νέων Επιστημόνων ΔΗΣΥ (Πάφου) έκανε διάλεξη το βράδυ πριν από το περιστατικό με τον καφέ με θέμα: «Εναλλακτικές Επενδύσεις: από τη θεωρία στην πράξη, η περίπτωση της Κύπρου».
Μέσα στον κακό χαμό και τον διασυρμό της Κύπρου διεθνώς για τα διαβατήρια, έτσι; Από τη θεωρία στην πράξη. Και προσκάλεσε ως ομιλητή ποιον; Τον Μάριο Δημητριάδη με την ιδιότητα «διευθυντής (όνομα εταιρείας), πρώην υπουργός Μεταφορών».
Μάριος Δημητριάδης, ο τέως υπουργός το οικογενειακό γραφείο του οποίου -ενόσω ήταν υπουργός και αποφάσιζε για αυτό στο Υπουργικό!- εξασφάλισε τα διαβατήρια του σκανδάλου με το καθεστώς της Καμπότζης. Εκατόν τριάντα ένα τον αριθμό άκουσα. Δεν μας είπατε τι και πώς.
Οι υπηκοότητες μάλιστα λέγεται ότι χορηγήθηκαν σε συνδυασμό με την αγορά επαύλεων από γνωστό χρηματοδότη του ΔΗΣΥ ο οποίος λέγεται ότι μοίραζε μέχρι και οικιακές συσκευές για να σε κάνει κι εσένα μουχτάρη και μετά βουλευτή κάποτε. Τόσο σε αγαπούσε!.. Και σε αγαπάει ακόμα υποθέτω.
Από τότε που έσκασε το σκάνδαλο, ο Δημητριάδης… έσκασε γενικώς. Κάνει ότι δεν κατάλαβε ότι τον αφορά, τάχα. Το ίδιο και εσύ. Και φυσικά όλοι οι υπόλοιποι εκεί στην Πινδάρου και στην κυβέρνηση.
Ε, δεν φτάνει που δεν απαντάτε, είναι ανάγκη να μαθαίνουμε ότι ζεις και είσαι καλά από αυτές τις Vanity Fair εμφανίσεις και να παίζεις κιόλας με τα νεύρα του κόσμου έξι και μισό χρόνια -έστω έξι για σένα- μετά που κυβερνάτε; Πας καλά ρε Φούλη μου;
Δηλαδή, πόσο πρέπει να μας κάτσετε εσύ και το Γραφείο, σόρι Προεδρικό ονομάζεται επίσημα, στο σβέρκο για να μπορεί να σας ρωτήσει κάποιος πόσο θράσος θέλει για να διαμαρτύρεστε και από πάνω; Είκοσι χρόνια και πάνω; Τριάντα; Σύνελθε.
Κι ας αλλάξουμε θέμα: «28η Οκτωβρίου 2019: Το τιμημένο ’ΟΧΙ’ των παιδιών κατά του Υπουργείου Παιδείας», έγραψε ο βαρύς και ασήκωτος πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, ο οποίος όπως θα θυμάστε είχε γίνει θέμα πρόσφατα για τις άθλιες δηλώσεις του για την προσευχή και βέβαια για τα ομοφοβικά του.
Τιμημένο ήταν το «Όχι» των μαθητών, κατά τον Φυλακτού, διότι κάποιοι -όχι οι μαθητές αλλά κάποιοι ανεύθυνοι ενήλικες- αγνόησαν την προειδοποίηση της Μετεωρολογικής και την εντολή του Υπουργείου Παιδείας και μία μέρα αφότου χτυπήθηκε άνθρωπος από κεραυνό στο ύπαιθρο, έβγαλαν τα παιδιά να παρελάσουν!
Το ζήτημα της ασφάλειας και το τι θα γινόταν αν ξεσπούσε μια καταιγίδα -βροχές, κεραυνοί, μέχρι από κάτι που μπορεί να σήκωναν οι άνεμοι- δεν ήταν θέμα για τον λεβέντη ηγέτη των δασκάλων. Το ζητούμενο ήταν ένα περήφανο «Όχι»! Έτσι;
Έτσι! Όπως και πέρσι. Πέρσι, που η ίδια ηγεσία της ΠΟΕΔ επειδή τσακωνόταν με το υπουργείο για τα… δικά τους και για τον -χμ- εργάσιμο χρόνο, είχε δώσει εντολή στα μέλη της να μην λάβουν μέρος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Προφασιζόμενη την… ασφάλεια των μαθητών!
Σας μεταφέρω αυτολεξεί το αριστούργημα: «Στη δημοτική εκπαίδευση δεν συμπεριλαμβάνεται η παρέλαση στο μάθημα, αλλά η συμμετοχή γίνεται εθελοντικά από κάποιους δασκάλους σε μερικούς δήμους και κοινότητες που διοργανώνουν παρελάσεις. Η συμμετοχή από τους δασκάλους είναι εθελοντική όπως και σε άλλες δραστηριότητες πέραν του εργάσιμου χρόνου του σχολείου. Ωστόσο, μετά τα τελευταία σοβαρά περιστατικά και από τη στιγμή που οι εν λόγω δραστηριότητες δεν καλύπτονται νομικά από το Υπουργείο Παιδείας προκύπτουν ζητήματα ασφάλειας και υγείας».
Τόσο είχαν εξαγριώσει τους γονείς με τη γελοία πρόφαση που βρήκαν οι της ΠΟΕΔ, που η συνομοσπονδία είχε πει πως εάν οι δάσκαλοι επιμείνουν θα συνοδεύσουν γονείς τα παιδιά στη θέση τους.
Πέρσι, με ηλιοφάνεια, χωρίς ακραία καιρικά φαινόμενα κ.λπ., τα κεκτημένα των αποσπασμένων με τους φόρους μας «συνδικαλιστών» της ΠΟΕΔ επέβαλαν την επινόηση «κινδύνων» εάν παρέλαυναν τα παιδιά!
Ενώ φέτος, προκειμένου να την πουν και πάλι για κάτι στο Υπουργείο Παιδείας ο Φυλακτού και οι άλλοι που απλώνουν ζάμπαν και ενίοτε προάγονται με τους φόρους μας για να «συνδικαλίζονται» τοξικά (σ.σ. να δημιουργούν προβλήματα από το πουθενά) συνήθως ενώ δεν εργάζονται, η απίστευτη παρακοή της οδηγίας του αρμόδιου υπουργείου και η περιφρόνηση προς τους μετεωρολόγους του κράτους δεν είχαν κανένα θέμα ασφάλειας!
Η χαρά του άκληρου σας λέω. Που δεν έχω παιδιά να βρεθούν στα χέρια αυτής της τοξικής «συνδικαλιστικής» λογικής και αγυρτείας.
Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι. Διπλά, αν σκεφτεί κανείς τι είναι αυτό που διαχειρίζονται, συχνότατα μέσω στυγνών εκβιασμών.
Από τον καφέ του Φούλη, στις... ανησυχίες του Φίλιου. Απελπισία!

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.