Πέρυσι, ο Γάλλος καλλιτέχνης Vincent Leroy είχε εκθέσει την εγκατάσταση «Slow Lens» μπροστά από το Λούβρο, στο Παρίσι· φέτος συνεχίζει τα πειράματά του σχετικά με τα φαινόμενα που σχετίζονται με την ικανότητα αντίληψης και εγκατέστησε το «Slow Lens» στα κανάλια της Βενετίας.
Η γιγαντιαία εγκατάσταση από περίπου 60 μεγεθυντικούς φακούς περιστρέφεται αργά πάνω από το νερό.
Έχει υπερτεθεί στο περιβάλλον και ταυτόχρονα το μεταμορφώνει σαν αντικατοπτρισμό. Οι έδρες των κατόπτρων αντιδρούν στο φως, στις αντανακλάσεις του νερού και των κτηρίων και δημιουργούν μια καλειδοσκοπική, αφηρημένη και μεταβαλλόμενη εικόνα. Το «Slow Lens» λειτουργεί ως φίλτρο μεταξύ των περαστικών και της πραγματικότητας, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα μιας άλλης ανάγνωσής της· ονειρικής και ποιητικής.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στη Βενετία, η εγκατάσταση «Slow Lens» του Γάλλου καλλιτέχνη Vincent Leroy (Βίντεο)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.