Υλικά
200 γρ. μπρόκολο ρομανέσκο
20 γρ. πασατέμπο (ολοκυθόσπορος)
Ανάμεικτες φρέσκες σαλάτες
40 γρ. cranberries
5 γρ. άγρια ρόκα
½ κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
Για τη σος
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κ.σ. μηλόξιδο
1 κ.σ. μέλι ή πετιμέζι
1 κ.σ. μουστάρδα
½ κ.σ. εστραγκόν
1 φρέσκο κρεμμύδι
Αλάτι – πιπέρι
Κάρδαμο σε σκόνη
Εκτέλεση
1. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα 1 ½ λίτρο νερό. Αφού βράσει αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
2. Έχουμε ήδη καθαρίσει το μπρόκολο, το οποίο κόβουμε σε μικρά κομμάτια, το ρίχνουμε στο καυτό νερό και το αφήνουμε για δέκα λεπτά και ακολούθως το σουρώνουμε.
3. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά της σος. Αναμειγνύουμε τα σαλατικά μας σε ένα μπολ που κλείνει, προσθέτουμε τη σος και ανακινούμε καλά ώστε να «δέσει» η σαλάτα μας.
4. Σερβίρουμε τη σαλάτα μας και την απολαμβάνουμε.
Τιπ
Το μπρόκολο ρομανέσκο είναι καλή πηγή βιταμινών A, C, φωσφόρου και ασβεστίου. Όμως, θα πρέπει να καταναλώσουμε άμεσα τη σαλάτα μας, διότι το κοτσάνι του μπρόκολου γίνεται σκληρό και έτσι χάνει τη διατροφική του αξία.