Γαρίδες με σάλτσα μουστάρδας και ριζότο

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Οι γαρίδες είναι από τα αγαπημένα θαλασσινά μικρών και μεγάλων και είναι πολύ εύκολες στο μαγείρεμα! Η σάλτσα μουστάρδα τις απογειώνει...

Υλικά 
20 γαρίδες μέτριου μεγέθους


αλεύρι, για το τηγάνισμα

4 κ.σ. βούτυρο


3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα


2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

2 σφηνάκια μπράντι


1 καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη


μαύρο πιπέρι


8 κ.σ. μουστάρδα, τύπου Dijon


5 κ.σ. μαϊντανό ή κόλιαντρο ψιλοκομμένο


Για το ριζότο
1 ποτήρι ρύζι 


2 ποτήρια νερό


ζωμό λαχανικών


1/2 κ.γ. βούτυρο


αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας το κέλυφος, αφήνοντας την ουρά και το κεφάλι.


2. Σε μέτρια φωτιά σε μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο, προσέχοντας να λιώσει αλλά να μην κάψει, γιατί μαυρίζει.


3. Αλευρώνουμε τις γαρίδες και τις βάζουμε να τηγανιστούν για 2 λεπτά από τη μία πλευρά. Μόλις τις γυρίσουμε από την άλλη, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, την πιπεριά, το μαύρο πιπέρι και τις αφήνουμε στη φωτιά για ακόμη 2 λεπτά.


4. Σβήνουμε με το μπράντι και προσθέτουμε τη μουστάρδα. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.


Πώς φτιάχνουμε το ριζότο
Για το ριζότο, βράζουμε νερό με έναν κύβο λαχανικών και αφήνουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελάχιστο βούτυρο και τσιγαρίζουμε για λίγο το ρύζι.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο από τον ζωμό, ανακατεύουμε, αφήνουμε το ρύζι να τον «πιει» όλο και μετά ξαναρίχνουμε. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι το ριζότο να είναι έτοιμο! Μόλις ετοιμαστεί ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά!


* Μπορείτε αν θέλετε να ανακατέψετε το ριζότο με τις γαρίδες ή να τα απολαύσετε χωριστά.


Καλή επιτυχία!


Η συνταγή ανήκει στον Κωνσταντίνο Ευριπίδου

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play