Το ψάρι, δεν αποτελεί τυχαία βασικό κομμάτι του προτύπου της Μεσογειακής διατροφής που, χρόνια τώρα, μελέτες έχουν αποδείξει τις προστατευτικές της ιδιότητες ενάντια στα καρδιαγγειακά και νευροεκφυλιστικά νοσήματα. Έχεις αποφασίσει λοιπόν να μαγειρέψεις ψάρι, έχεις επισκεφθεί μια ψαραγορά Blue Island, ωστόσο είσαι μπροστά στο απόλυτο δίλημμα για θαλασσινά: Τσιπούρα ή λαβράκι; Μην σας ξεγελά το ερώτημα, το κάθε είδος ψαριού έχει κάτι να προσφέρει, οπότε ας τα εντάξουμε στη διατροφή μας. Εκτός από την υπέροχη γεύση τους, θα απολαμβάνουμε και τα άπειρα οφέλη τους
Η τσιπούρα έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά σε σχέση με άλλα λευκά ψάρια και για αυτό μπορεί να θεωρηθεί πολύτιμη πηγή των «καλών» ωμέγα-3 λιπαρών και συγκεκριμένα πηγή των πολύτιμων λιπαρών οξέων EPA και DHA.
Τα ω-3 λιπαρά έχουν πολλά οφέλη για την υγεία μας, συμβάλλοντας στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, προάγοντας την υγεία της καρδιάς και των αγγείων, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα, μειώνοντας τη φλεγμονή και προάγοντας την καταπολέμηση των προβλημάτων ψυχικής υγείας.
Επιπλέον η τσιπούρα, επειδή ακριβώς περιέχει περισσότερο λίπος, από άλλα λευκά ψάρια, αποτελεί επίσης πηγή των λιποδιαλυτών βιταμινών Ε και D.
Μαριναρισμένα φιλέτα Λαβράκι και Τσιπούρα στο φούρνο
Υλικά
1 έτοιμο μαριναρισμένο φιλέτο Τσιπούρας Blue Island | |
1 έτοιμο μαριναρισμένο φιλέτο Λαβράκι Blue Island | |
Για την σαλάτα | |
5 πατάτες μικρές | |
Φασολάκι | |
Φρέσκο κρεμμύδι κομμένο | |
Ελαιόλαδο | |
Λεμόνι | |
Αλάτι | |
Πιπέρι |
Προμηθευόμαστε τα έτοιμα μαριναρισμένα φιλέτα Λαβράκι και Τσιπούρα από τις Ψαραγορές Βlue Island.
Βράζουμε τα λαχανικά και προσθέτουμε το λάδι και τα μπαχαρικά με το κρεμμύδι στο τέλος.
Στη συνέχεια ψήνουμε τα έτοιμα μαριναρισμένα φιλέτα Λαβράκι στο φούρνο για 10 λεπτά – στον αέρα.
Συνταγή από την @cypriotandproud