Δείτε πώς να φτιάξετε σπιτικό παγωτό με φιστίκια Αιγίνης και εντυπωσιάστε μικρούς και μεγάλους!
Η απόλυτη συνταγή για καλοκαίρι!
Συστατικά
- 200 γρ. φιστίκια Αιγίνης, χωρίς κέλυφο + έξτρα για σερβίρισμα
- 250 γρ. καστανή ζάχαρη
- 2 κ.γ. κορν φλάουρ
- 600 γρ. γάλα πλήρες
- 600 γρ. γάλα εβαπορέ
- 1/2 κ.γ. πράσινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη τα φιστίκια και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη. (Προσέχουμε να μην τα παραχτυπήσουμε γιατί θα βγάλουν λάδι.)
- Ρίχνουμε μέσα στον πολυκόφτη το κορν φλάουρ ανακατεμένο σε 1 κ.σ. από το γάλα και χτυπάμε για 1 λεπτό ώστε να πάρουμε μία λεία πάστα.
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε τα γάλατα.
- Αφήνουμε να πάρουν μια βράση ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσουν.
- Ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τα φιστίκια, ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός και όταν το μείγμα έρθει ξανά σε βρασμό σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει (θα συνεχίσει να πήζει όσο κρυώνει).
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε καλά. (Στο σημείο αυτό κοιτάζουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε επιπλέον χρώμα ζαχαροπλαστικής.)
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με δύο διάφανες μεμβράνες. Η πρώτη ακουμπάει πάνω στην επιφάνεια της κρέμας έτσι ώστε να παρεμποδιστεί ο σχηματισμός πέτσας και με τη δεύτερη κλείνουμε από πάνω καλά το μπολ.
- Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει καλά.
- Χτυπάμε το μείγμα στην παγωτομηχανή ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή. (Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, βάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο στην κατάψυξη για 4 ώρες ανακατεύοντας με ένα κουτάλι κάθε 1 ώρα για να μη δημιουργηθούν κρυσταλλάκια.)
- Βγάζουμε από την κατάψυξη και αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε σε μπολ.
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
- Πολυκόφτης
- Κατσαρόλα
- Μπολ
- Παγωτομηχανή
Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com