Φτιάξτε σήμερα το πανεύκολο και νόστιμο παγωτό φιστίκι του Πετρετζίκη

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image
Η απόλυτη συνταγή για καλοκαίρι!

Δείτε πώς να φτιάξετε σπιτικό παγωτό με φιστίκια Αιγίνης και εντυπωσιάστε μικρούς και μεγάλους!

Η απόλυτη συνταγή για καλοκαίρι!

Συστατικά

  • 200 γρ. φιστίκια Αιγίνης, χωρίς κέλυφο + έξτρα για σερβίρισμα
  • 250 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 600 γρ. γάλα πλήρες
  • 600 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 1/2 κ.γ. πράσινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα

Μέθοδος Εκτέλεσης

TIP

Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

Ας μαγειρέψουμε...
 
  • Χτυπάμε στον πολυκόφτη τα φιστίκια και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη. (Προσέχουμε να μην τα παραχτυπήσουμε γιατί θα βγάλουν λάδι.)
  • Ρίχνουμε μέσα στον πολυκόφτη το κορν φλάουρ ανακατεμένο σε 1 κ.σ. από το γάλα και χτυπάμε για 1 λεπτό ώστε να πάρουμε μία λεία πάστα.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε τα γάλατα.
  • Αφήνουμε να πάρουν μια βράση ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσουν.
  • Ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τα φιστίκια, ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός και όταν το μείγμα έρθει ξανά σε βρασμό σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει (θα συνεχίσει να πήζει όσο κρυώνει).
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε καλά. (Στο σημείο αυτό κοιτάζουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε επιπλέον χρώμα ζαχαροπλαστικής.)
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με δύο διάφανες μεμβράνες. Η πρώτη ακουμπάει πάνω στην επιφάνεια της κρέμας έτσι ώστε να παρεμποδιστεί ο σχηματισμός πέτσας και με τη δεύτερη κλείνουμε από πάνω καλά το μπολ.
  • Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει καλά.
  • Χτυπάμε το μείγμα στην παγωτομηχανή ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή. (Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, βάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο στην κατάψυξη για 4 ώρες ανακατεύοντας με ένα κουτάλι κάθε 1 ώρα για να μη δημιουργηθούν κρυσταλλάκια.)
  • Βγάζουμε από την κατάψυξη και αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά.
  • Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε σε μπολ.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

  1. Πολυκόφτης
  2. Κατσαρόλα
  3. Μπολ
  4. Παγωτομηχανή

Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play