Το ριζότο δεν θέλει απαραίτητα ρύζι...

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Ένα απολαυστικό vegan πιάτο

Το αυθεντικό ριζότο προφανώς θέλει ρύζι. Εμείς όμως πρωτοτυπούμε μαγειρεύοντας «κινότο». Δηλαδή, κινόα σαν ριζότο, για ένα απολαυστικό vegan πιάτο.

Ψάχνεις να μαγειρέψεις κάτι εύκολο, γρήγορο και vegan; Μαγειρεύοντας την κινόα σαν ριζότο θα έχεις ένα πολύ νόστιμο πιάτο. Λέμε «σαν ριζότο» γιατί μαγειρεύεται μέσα σε ζωμό που προσθέτουμε σταδιακά.

Τα διατροφικά οφέλη της κινόα έναντι του ρυζιού υπερτερούν κατά πολύ. Δεν χρησιμοποιώ βούτυρο, αλλά ελαιόλαδο. Αν έχουμε τον χρόνο να φτιάξουμε σπιτικό ζωμό ακόμα καλύτερα, αλλιώς διαλέγουμε έναν καλής ποιότητας ζωμό λαχανικών του εμπορίου.

Όσον αφορά το τυρί, ενώ ταιριάζει στη συνταγή πολύ μια παρμεζάνα ή ένα πεκορίνο, δεν είναι καθόλου απαραίτητο. Για όσους θέλουν τη γεύση αλλά είναι vegan, υπάρχει πάντα η λύση των vegan τυριών ή της διατροφικής μαγιάς. Σε περίπτωση που θέλουμε, ανακατεύουμε στο τέλος 4 κουταλιές τριμμένο τυρί.

Τα μανιτάρια εδώ είναι σημαντικά. Προσπαθώ να παίρνω μια ποικιλία με διάφορα είδη, που βρίσκω πλέον και σε σούπερ μάρκετ, σε πακέτα.

 

Συνταγή για κινότο με μανιτάρια, γλυκοπατάτα και τρούφα

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Gluten-free
  • Vegan / Vegetarian

 

 

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 250 γρ. κινόα
  • 1 κλωνάρι σέλερι χωρίς τα φύλλα, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • ½ πράσο, ψιλοκομμένο
  • 180 γρ. μανιτάρια διάφορα (έβαλα brown, πορτομπέλο, πλευρώτους κλασικά και κίτρινα, αγαρικό, λεντινούλα), κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 50 γρ. μικρά μανιτάρια ολόκληρα, αν θέλουμε για γαρνίρισμα
  • 250 γρ. κόκκινη γλυκοπατάτα, κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 60 ml κρασί λευκό ξηρό
  • 1.250 ml ζωμός λαχανικών
  • 1 κλωνάρι θυμάρι φρέσκο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο
  • 1 ½  κ.γ. φέτες τρούφας σε ελαιόλαδο (και λίγο από το λαδάκι του) ή 3 κ.γ. λάδι τρούφας
  • φύλλα φρέσκου θυμαριού, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Ξεπλένουμε καλά την κινόα και την αφήνουμε να στεγνώσει.

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και καβουρδίζουμε για 1-2 λεπτά την κινόα ανακατεύοντας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Τοποθετούμε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το σκόρδο και το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να μαραθούν.

Σβήνουμε με το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει τα πολλά υγρά. Αφαιρούμε τα ολόκληρα μανιτάρια και τα φυλάμε για το τέλος.

 

Πηγή: ow.gr

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play