Από τα τέλη Μαΐου, τα κεράσια κάνουν την εμφάνισή τους στους πάγκους της αγοράς. Είναι ένα φρούτο που εκτός από νόστιμο και δροσερό, μπορεί να καταναλωθεί ως ένα υγιεινό σνακ, ενώ εντάσσεται με ευκολία και σε πολλές γλυκές συνταγές. Το βασικό τους μειονέκτημα είναι ότι παραμένουν φρέσκα για πολύ λίγο διάστημα. Ακολουθώντας όμως τις παρακάτω συμβουλές μπορείτε να παρατείνειτε τη διάρκεια ζωής του για αρκετό διάστημα – ακόμη και μήνες.
Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα αποθηκεύσετε;
Η σωστή συντήρηση ξεκινά από τη στιγμή που επιστρέφετε σπίτι από τα ψώνια σας. Το πρώτο βήμα είναι να πετάξετε όσα κεράσια δεν είναι καλά και έχουν σκούρες κηλίδες ή είναι ανοιγμένα. Όσα είναι υγιή και άθικτα μπορούν να μπουν στο ψυγείο, εκτός αν σκοπεύετε να τα φάτε μέσα σε λίγες ώρες.
Πώς να τα πλύνετε σωστά
Για να παραμείνουν φρέσκα περισσότερο διάστημα, καλό είναι να αποφεύγετε να τα πλένετε πριν την αποθήκευση, διότι η υγρασία επιταχύνει την αλλοίωσή τους. Αντί αυτού, πλένετε μόνο την ποσότητα που πρόκειται να καταναλώσετε ή να χρησιμοποιήσετε άμεσα. Για να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο, η ιδανική λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα αεροστεγές δοχείο, μέσα στο οποίο θα τοποθετήσετε στεγνές χαρτοπετσέτες ανάμεσα στις στρώσεις, οι οποίες θα απορροφήσουν τυχόν υγρασία.
Μπορείτε να τα βάλετε στην κατάψυξη;
Αν θέλετε να διατηρήσετε τα κεράσια για τους επόμενους μήνες, η κατάψυξη είναι η καλύτερη λύση. Πριν τα καταψύξετε, πλύντε τα καλά και απομακρύνετε όσα έχουν φθορές. Έπειτα, απλώστε τα σε ένα ταψί, φροντίζοντας να μην ακουμπούν μεταξύ τους, και βάλτε τα στην κατάψυξη για μερικές ώρες. Αυτό το βήμα είναι καθοριστικό, γιατί έτσι αποφεύγετε να κολλήσουν μεταξύ τους. Μόλις παγώσουν, μεταφέρετέ τα σε σακουλάκια με zip ή δοχεία και αποθηκεύστε τα εκ νέου στην κατάψυξη.
Πηγή: cantina.protothema.gr