Κουσκούς με αγγούρι, άνηθο, καπνιστό σολομό και σάλτσα γιαουρτιού

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Μια δροσερή καλοκαιρινή συνταγή

Απολαμβάνουμε κουσκούς με αγγούρι, άνηθο, καπνιστό σολομό και σάλτσα γιαουρτιού για το πιάτο ημέρας.

Στο κουσκούς θα προσθέσουμε κρεμμύδι ξερό σε ψιλά καρέ, φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα και χυμό λεμόνι. Για τη σάλτσα θα χρησιμοποιήσουμε 2 είδη γιαούρτι, μέλι και τζίντζερ.

Μερίδες: 4 | Προετοιμασία: 30′

Υλικά

για το κουσκούς

300 γρ. κουσκούς (το δημητριακό, όχι το ζυμαρικό - το βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ)

2 μεγάλα αγγούρια, κατά προτίμηση βιολογικά, με τη φλούδα, καλά πλυμένα, κομμένα κατά μήκος στη μέση, ξεσποριασμένα και κομμένα σε κυβάκια

1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ

τα φύλλα και τα τρυφερά κοτσάνια από 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένα

τα φύλλα από 2 ματσάκια δυόσμο, ψιλοκομμένα

χυμό από 1 - 2 λεμόνια ή όσο θέλουμε

160 ml ελαιόλαδο

20 λεπτές φέτες καπνιστό σολομό

για τη σάλτσα γιαούρτι

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

70 γρ. γιαούρτι πρόβειο

1 κ.σ. μέλι της αρεσκείας μας

1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο, ή ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη

1 μικρή σκελίδα σκόρδου, λιωμένη

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

για το κουσκούς

Βάζουμε στο βραστήρα νερό να βράσει, όσο ορίζουν οι οδηγίες της συσκευασίας. Συνήθως χρειάζεται τόσο νερό όσο και ο όγκος του κουσκούς, δηλαδή, αν το κουσκούς είναι 2 φλιτζάνια, βάζουμε να βράσουν 2 φλιτζάνια νερό.

Αν έχουμε έτοιμο σπιτικό ζωμό λαχανικών, τότε χρησιμοποιούμε αυτόν.

Βάζουμε το κουσκούς σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το βραστό νερό, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη. Το αφήνουμε κατά μέρος για 5′, μέχρι το κουσκούς να απορροφήσει όλο το νερό.

Βγάζουμε τη μεμβράνη και ανακατεύουμε το κουσκούς με ένα πιρούνι, για να ξεχωρίσουν οι κόκκοι του και να αφρατέψει.

Αφήνουμε το κουσκούς να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε το αγγούρι, το κρεμμύδι, τον άνηθο, το δυόσμο, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά με δύο κουτάλες.

για τη σάλτσα γιαούρτι

Βάζουμε στο μπλέντερ τα δύο είδη γιαούρτι, το μέλι, το σκόρδο, το τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε για να γίνουν λείος πολτός.

Αν θέλουμε, περνάμε τον πολτό από ψιλό σουρωτήρι- σήτα για να αποκτήσει εντελώς βελούδινη, φίνα υφή.

Μοιράζουμε το κουσκούς στα πιάτα και βάζουμε σε κάθε πιάτο από 5 φέτες σολομό. Περιχύνουμε το σολομό με τη σάλτσα γιαουρτιού ή τη βάζουμε σε μπολ για να παίρνει ο καθένας στο πιάτο του όση θέλει και σερβίρουμε.

Πηγή: huffingtonpost.gr

 

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play