Μελιτζάνες με αυγά, σαλάμι Λευκάδος και σουμάκ

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Το Σαλάμι Λευκάδος απογειώνει αυτή την απόλυτα καλοκαιρινή συνταγή η οποία συνδυάζει τη γλύκα της μελιτζάνας με την νοστιμιά των τηγανιτών αυγών.

Εξαιρετικό ως συνοδευτικό για ούζο, τσίπουρο ή κρασί, ή ακόμα και ως συστατικό σε πιάτα με ντομάτα και αλμυρά τυριά, το Σαλάμι Λευκάδος απογειώνει αυτή την απόλυτα καλοκαιρινή συνταγή η οποία συνδυάζει τη γλύκα της μελιτζάνας με την νοστιμιά των τηγανιτών αυγών.

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 2 μελιτζάνες μέτριες, τσακώνικες
  • 1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού σουμάκ
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 2 ντομάτες μέτριες, τριμμένες
  • 4 αυγά
  • 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 8 πολύ λεπτές φέτες σαλάμι Λευκάδος
  • φυλλαράκια θυμάρι φρέσκο
  • αφρίνα αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε τις μελιτζάνες, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε σε μικρά καρέ 2x2 εκ. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε τα 80 ml ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 6΄-7΄ μέχρι να μαραθούν.

Βήμα 2

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον πελτέ ντομάτας, το σκόρδο, το σουμάκ και την πάπρικα και μαγειρεύουμε για 2΄-3΄ ακόμη, ανακατεύοντας διαρκώς. Μόλις μαλακώσουν οι μελιτζάνες προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και μαγειρεύουμε για 4΄-5΄, ανακατεύοντας διαρκώς.

Βήμα 3

Τέλος, προσθέτουμε τα 4 αυγά στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 3΄-4΄ ακόμη. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι, ραντίζουμε με το  υπόλοιπο ελαιόλαδο, γαρνίρουμε με τις φέτες από το σαλάμι και σερβίρουμε.

cantina.protothema.gr

 

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play