Φρέσκα, ζουμερά και γεμάτα γεύση, ιδανικά με λίγο λεμόνι και φρέσκο ψωμί. Μύδια αχνιστά, από τον chef Γιώργο Τσούλη. Ένα εκλεπτυσμένο πιάτο που σε ταξιδεύει στη θάλασσα!
Υλικά
- 500 γρ. μύδια, φρέσκα και καθαρισμένα
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- ½ μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ¼ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο + extra για το πασπάλισμα
- 5 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 ml λευκό κρασί
- Χυμό από ένα λεμόνι
- Αλάτι
- Πιπέρι
1 Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι και τα σοτάρουμε, μέχρι να καραμελώσουν.
2 Στη συνέχεια, δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα μύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 2 λεπτά.
3 Σβήνουμε με το λευκό κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά.
4 Μόλις ανοίξουν όλα τα μύδια, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά κουνώντας την κατσαρόλα.
(Προσοχή: Όποια μύδια δεν ανοίξουν τα πετάμε, καθώς είναι ακατάλληλα για κατανάλωση)5Τέλος, σερβίρουμε τα μύδια ζεστά, πασπαλίζοντας με λίγο extra άνηθο.
#tsoulotip:
Όποια μύδια δεν ανοίξουν κατά το μαγείρεμα, τα πετάμε, καθώς είναι ακατάλληλα για κατανάλωση.