«Κακιά Λαγκάδα: H παραλία και η ιστορία της στα Κύθηρα

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Παραλία και φαράγγι Κακιάς Λαγκαδάς, Κύθηρα. Φωτ.: Χριστοθέα Ιακώβου

Η παραλία Κακιά Λαγκάδα βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα των Κυθήρων, κοντά στην Αγία Πελαγία, δίπλα ακριβώς από την παραλία του Λορέντζου. Το σημείο αυτό σηματοδοτεί την κατάληξη του φαραγγιού «Κακιά Λαγκάδα», το οποίο ξεκινά από την περιοχή της Παλαιόχωρας. Στην έξοδο του φαραγγιού, σχηματίζεται μια μικρή λίμνη από τα νερά που κατεβαίνουν τους χειμερινούς μήνες, πριν αυτά φτάσουν στην παραλία και ενωθούν με τη θάλασσα.

Το σημείο «κρύβει» επίσης μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία, αφού το 1537 ο Οθωμανός πειρατής Μπαρμπαρόσα κατάφερε να εισβάλει στο νησί από εκεί. Συγκεκριμένα, έφτασε στην Παλαιόχωρα ανεβαίνοντας μέσα από το φαράγγι, για να επιτεθεί στην τότε πρωτεύουσα των Κυθήρων. Η πόλη καταστράφηκε ολοσχερώς και δεν κατοικήθηκε ποτέ ξανά.

 

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play