Κάθε χώρα αποφασίζει ανάλογα με τις ανάγκες του πληθυσμού της αναφορικά με το ηλικιακό όριο στους εμβολιασμούς με το εμβόλιο AstraZeneca, δήλωσε ο Χρήστος Πέτρου, αναπληρωτής καθηγητής στο Πρόγραμμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Μιλώντας στον Πολίτη 107.6, ο Δρ Πέτρου ανέφερε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το εμβόλιο της AstraZeneca είναι αναποτελεσματικό στις ηλικίες των 65 χρόνων και άνω. Πρόσθεσε ότι η Κύπρος ακολουθεί πιστά τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Αρχής Φαρμάκων.
Ερωτηθείς γιατί δεν δίνεται στον κόσμο δικαίωμα επιλογής εμβολίου, ο Καθηγητής απάντησε πως προτεραιότητα είναι να εμβολιαστεί ο πληθυσμός το συντομότερο δυνατόν. Λαμβάνεται υπόψη και η διαθεσιμότητα του εμβολίου, συμπλήρωσε.
Ακούστε την παρέμβαση του Δρος Χρήστου στην «Πρωινή Επιθεώρηση» που μεταδίδεται από τον Πολίτη 107.6:
Δρ Πέτρου/Eμβόλιο AstraZeneca: Προτεραιότητα είναι ο εμβολιασμός του πληθυσμού το συντομότερο δυνατόν

Προτεραιότητα είναι να εμβολιαστεί ο πληθυσμός το συντομότερο δυνατόν.
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.