Σε κινητοποίηση βρίσκονται επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε μεταξύ της κοινότητας Παρεκκλησιάς και του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντρέα Κεττή, η Υπηρεσία ανταποκρίθηκε με πέντε πυροσβεστικά οχήματα και έχουν ενεργοποιηθεί τα δυο εκμισθωμένα ελικόπτερα και τα δυο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών.
Η πυρκαγιά καίει ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση και είναι κοντά σε κατοικίες, με τις προσπάθειες να εστιάζονται στην προστασία τους.
Αρχικά, είχε κλείσει η έξοδος προς Παρεκκλησιά, όπως ενημέρωσε η Αστυνομία.
⚠️ Κλειστή η έξοδος προς Παρεκκλησιά στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού - Λευκωσίας
➡️https://t.co/nWlrskMxaV
Στο σημείο επιχειρούν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για κατάσβεση πυρκαγιάς#Cyprus #cypolice #ΟδικήΑσφάλεια #RoadSafety ? pic.twitter.com/PLlchGkmMK
— Αστυνομία Κύπρου (@Cyprus_Police) June 12, 2021
Λίγη ώρα αργότερα, δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία, σύμφωνα με την ενημέρωση. Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας, για κατάσβεση της πυρκαγιάς, χωρίς ωστόσο να επηρεάζεται η κυκλοφορία.