Αναμφισβήτητα η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ήταν ένα γεγονός που απασχόλησε ολόκληρη την υφήλιο αφού τέθηκαν πολλά ζητήματα σχετικά με την λεγόμενη «επόμενη μέρα». Από το 2016, τη χρονιά που αποφασίσθηκε μέσω δημοψηφίσματος το BREXIT, άρχισαν οι διαπραγματεύσεις και οι προβληματισμοί για τους νέους κανόνες -σε όλους τους τομείς- που θα δημιουργούσε η κίνηση της χώρας για πλήρη αυτονομία και ανεξαρτησία. Τα προβλήματα που προέκυπταν τόσο στους δασμούς των εισαγωγών και εξαγωγών, όσο και στον τομέα της εκπαίδευσης ήταν όλο αυτό το διάστημα σε πρώτο πλάνο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα των αλλαγών που επέφερε το BREXIT ήταν η κατάργηση του φοιτητικού δανείου, το οποίο εξασφάλιζε αν όχι ολόκληρο, τότε το μεγαλύτερο μέρος των διδάκτρων των φοιτητών. Κάπως έτσι λοιπόν «γκρεμίστηκε» ο λεγόμενος φοιτητικός παράδεισος του Ηνωμένου Βασίλειου, αφήνοντας χιλιάδες εν δυνάμει φοιτητές εκτεθειμένους.
Κατάρριψη μύθων
Δεν αποτελεί πια νέο το γεγονός ότι ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τρία κυπριακά πανεπιστήμια (ΤΕΠΑΚ, Πανεπιστήμιο Κύπρου και Πανεπιστήμιο Λευκωσίας) κατατάσσονται σήμερα ανάμεσα στα 1,000 καλύτερα στον κόσμο, σύμφωνα με την δημοφιλή κατάταξη THE World University Rankings. Μέσα στο κλίμα των συνεχόμενων αλλαγών και των διαρκών εξελίξεων του BREXIT, ο «Π» ήρθε σε επαφή με εκπρόσωπο του μεγαλύτερου Πανεπιστημίου στην Κύπρο, προκειμένου να διαπιστώσει αφενός τί ακριβώς συμβαίνει με τις σπουδές στην Κύπρο και αφετέρου αν είναι σωστή κίνηση η στροφή στα εγχώρια πανεπιστήμια. Ο Δρ. Αλέξανδρος Αντωναράς, Αντιπρόεδρος των Φοιτητικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, απαντάει σε όλους όσους ισχυρίζονται ότι τα πανεπιστήμια στην Κύπρο δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού, καταρρίπτοντας ουσιαστικά τον συγκεκριμένο μύθο και δίνοντας μία άλλη διάσταση σε ό,τι πιστεύαμε μέχρι σήμερα.
Ανταγωνισμός στα ίσα
Την ώρα που το BREXIT, δημιουργεί εκ νέου μία φοιτητική κοινότητα για λίγους, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αποτελεί εξαίρετο παράδειγμα κυπριακού πανεπιστημίου που δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από τα ξένα. Με συνεχείς ανοδικές διεθνείς και ευρωπαϊκές κατατάξεις, και με μία εξαιρετικά ενεργή παρουσία στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, αποδεικνύει ότι είναι ένα ίδρυμα με ακαδημαϊκό εκτόπισμα, αντάξιο των μεγαλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου. Ισορροπώντας με απόλυτη δεξιοτεχνία μεταξύ της παροχής υψηλής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της παράλληλης υψηλής αντιστοιχίας των υπηρεσιών της με τον οικονομικό τομέα, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας δείχνει ότι είναι το μέλλον.
.
Γιατί αξίζει να μείνει κανείς Κύπρο για σπουδές: H περίπτωση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Αξιοπιστία πανεπιστήμιου, διασύνδεση με αγορά εργασίας, και παροχή μιας ολοκληρωμένης φοιτητικής ζωής είναι ίσως το βασικό τρίπτυχο μιας επιτυχημένης επιλογής.
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.