Κύπρος/Covid19: 62 νέα κρούσματα από 41,226 τεστ - Στο 0.15% το ποσοστό θετικότητας

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

44 ασθενείς COVID19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 21 σε σοβαρή κατάσταση - οι εννέα είναι διασωληνωμένοι, ο ένας σε Εντατική εκτός αναπνευστήρα και οι 11 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

 

Το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι σήμερα, 19 Ιουνίου 2021:


  • Δεν καταγράφηκαν σήμερα θάνατοι ασθενών με τελική αιτία θανάτου την COVID-19, και συνεπώς ο συνολικός αριθμός θανάτων παραμένει 378.

  • 44 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 21 σε σοβαρή κατάσταση.

  • Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 41,226 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

  • 62 (ποσοστό θετικότητας: 0.15%) νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 73,582.


Ακολουθούν αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα:

 Α. Θάνατοι από τη νόσο COVID-19:

Δεν καταγράφηκαν θάνατοι ασθενών με COVID-19. Ως εκ τούτου, ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 παραμένει 378, εκ των οποίων:

  • 254 άντρες (67%), και

  • 124 γυναίκες (33%).


Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από την ασθένεια είναι τα 77 έτη.

Β. Νοσηλευόμενοι:

Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 44 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 21 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ.

Από τους 21 ασθενείς που είναι σε σοβαρή κατάσταση, οι εννέα είναι διασωληνωμένοι, ο ένας νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι 11 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Αναλυτικά η κατάσταση στα νοσηλευτήρια είναι η ακόλουθη:

 







































ΝοσηλευτήριοΘάλαμοςΑριθμός Ασθενών
Αμμοχώστου

(10 ασθενείς)
Θάλαμος COVID7
Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας3
Λευκωσίας

(16 ασθενείς)
Θάλαμος COVID4
Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας2
Μονάδα Εντατικής Θεραπείας10 (1 εκτός αναπνευστήρα)
Λεμεσού

(18 ασθενείς)
Θάλαμος COVID12
Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας6

  

Γ. Θετικά περιστατικά COVID-19 (PCR test και rapid test αντιγόνου):

Από τις 41,226 διαγνώσεις που διενεργήθηκαν σήμερα οι 5,337 έγιναν με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και οι 35,889 με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), εντοπίστηκαν 62 περιστατικά της νόσου COVID-19, που προέκυψαν ως εξής:

  • 8 κρούσματα από 3,708 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

  • 7 κρούσματα από 1,502 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

  • 1 κρούσμα από 127 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων.

  • 46 κρούσματα από 35,686 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).


 Επιπρόσθετα, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

  • 203 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) σε ιδιωτικά κλινικά εργαστήρια και σε φαρμακεία.


Αναλυτικά, οι εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) πραγματοποιήθηκαν σήμερα ως ακολούθως:

 

































































Επαρχία / ΤομέαςΑριθμός τεστΑριθμός θετικώνΠοσοστό θετικότητας
Λευκωσία13,766150,11%
Λεμεσός8,740190,22%
Λάρνακα5,01650,10%
Πάφος4,10510,02%
Αμμόχωστος3,38950,15%
Οίκοι ΕυγηρίαςΛευκωσία290
Κλειστές Δομές1400
Εθνική Φρουρά5011

 



 



 



 

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play