Το τελευταίο χρονικό διάστημα πληθαίνουν τα παράπονα από πολίτες που μεταβαίνουν στα κατεχόμενα αλλά και από Τ/Κ οι οποίοι για διάφορους λόγους μεταβαίνουν στις ελεύθερες περιοχές. Επίκεντρο των παραπόνων οι καθυστερήσεις στους ελέγχους από πλευράς των αρχών, στα σημεία διέλευσης (κυρίως Αγίου Δομετίου). Πλέον οι έλεγχοι διενεργούνται είτε πάει κάποιος στα κατεχόμενα είτε επιστρέφει στις ελεύθερες περιοχές και όπως αναφέρουν οι καταγγελίες στον «Π» «αφορούν πλέον σε καταγραφή στοιχείων, ελέγχους για οφειλόμενα πρόστιμα και άλλα παρόμοιου τύπου ζητήματα». Από την άλλη υπάρχουν καταγγελίες πως οι αστυνομικοί που στελεχώνουν τα σημεία ελέγχου είναι στην καλύτερη περίπτωση 1-2 άτομα, γεγονός που σε ώρες αιχμής προκαλεί καθυστερήσεις, ταλαιπωρία και ένταση. Οι έλεγχοι φυσικά αυξήθηκαν από την Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς αποτελούν μέρος πολιτικής απόφασης και δεν πρόκειται για μια τυχαία συγκυρία. Ωστόσο καλό θα ήταν μαζί με την αύξηση στους ελέγχους να υπήρχε και αύξηση σε ανθρώπινο δυναμικό, έτσι ώστε να αποφεύγονται τα παράπονα.
Αναβρασμός στα κατεχόμενα
Είναι πλέον κοινά παραδεκτό από όλους στα κατεχόμενα πως η Άγκυρα έχει διαμορφώσει ένα πολιτικό σκηνικό, το οποίο σε μεγάλο βαθμό της δίνει πρόσβαση τόσο σε επίπεδο αποφάσεων όσο και σε επίπεδο καθημερινότητας. Ωστόσο οι παρεμβάσεις αυτές, οι οποίες ήταν αισθητές και στις «εκλογές» υπέρ του Ερσίν Τατάρ, πλέον έχουν θορυβήσει άτομα που πρόσκεινται ακόμα και στον ίδιο τον «κυβερνητικό σχηματισμό» μειοψηφίας που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα. Ως εκ τούτου δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα αποσταθεροποίηση στο εσωτερικό. Εκφράζονται άλλωστε διαφωνίες σε σχέση με το κατά πόσο ο Ερσάν Σανέρ είναι κατάλληλος για «πρωθυπουργός», ακόμα και εντός του κόμματος ΚΕΕ. Δεν είναι λίγες οι φορές που επιχείρησε να στείλει μηνύματα διαφορετικά από αυτά που θέλησε να στείλει ο Ερσίν Τατάρ, αμφισβητώντας έμμεσα την εξουσία του.
Φωνές για «υπηκοότητες»
Ο «πρόεδρος» της συντεχνίας των «δημοσίων» υπαλλήλων (KTAMS), Γκιουβέν Μπενγκινχάν, επικρίνει την «κυβέρνηση» UBP-DP-YDP πως παραχωρεί «υπηκοότητες» λες και είναι κόλλυβα, όπως ισχυρίζεται, για να συμπληρώσει πως τέτοιες πρακτικές διασαλεύουν τη «δημοκρατική δομή» στα κατεχόμενα. «Όποτε πάω στο 'υπουργείο' εσωτερικών βλέπω το πλήθος (για «υπηκοότητες)... ο 'υπουργός εσωτερικών' και οι γραφειοκράτες του 'υπουργείου' δεν νοιάζονται αν οι Τουρκοκύπριοι έγιναν μειονότητα».
Παράπονα για διελεύσεις από οδοφράγματα

Ο «πρόεδρος» της συντεχνίας των «δημοσίων» υπαλλήλων (KTAMS) στα κατεχόμενα, Γκιουβέν Μπενγκινχάν, επικρίνει την «κυβέρνηση» UBP-DP-YDP πως παραχωρεί «υπηκοότητες» λες και είναι κόλλυβα
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.