Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην Πενταλιά. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, κατέκαυσε 1,2 τετραγωνικά χιλιόμετρα ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση δέντρα, φυτά και αμπέλια, ενώ επηρεάστηκαν και διάφορα θερμοκήπια. Προστατεύθηκε κατά την εξέλιξη της πυρκαγιά το μοναστήρι της Παναγίας του Σίντη. Θα παραμείνουν δυνάμεις πυρόσβεσης κατά τη διάρκεια της νύκτας για τελικές κατασβέσεις, πλήρη οριοθέτηση της πυρκαγιάς και αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούσαν τρία στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Πάφου και άλλα δύο οχήματα του Τμήματος Δασών.
Στη μάχη με τις φλόγες ρίχθηκαν και δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν, πλέον, ένα ελικόπτερο των Βρετανικών Βάσεων και το ελικόπτερο της ΜΑΕΠ της Αστυνομίας.
Νωρίτερα:
Ώρα: 13.49. Πυρκαγιά παρά το χωριό Πενταλιά Επαρχίας Πάφου. Ανταποκρίνονται 3 στελεχωμένα πυροσβ οχήματα από Πυροσβ Σταθμούς Πάφου και άλλα 2 από Τμ. Δασών. Ενεργοποιήθηκαν τα 2 αεροσκάφη του Δασών και τέθηκαν σε επιφυλακή τα 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα. Με την άφιξη των➡️
— Andreas Kettis (@akettis) July 1, 2021
Η πυρκαγιά είναι σε χαμηλή άγρια βλάστηση. Συνεχίζουν να εργάζονται οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις για περιορισμό της. Επιστρατεύθηκε προωθητής γαιών για οριοθέτηση της πυρκαγιάς και δημιουργία διόδων και προσέγγιση των επίγειων δυνάμεων για περιορισμό ενεργών μετώπων.
— Andreas Kettis (@akettis) July 1, 2021
Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και η μορφολογία του εδάφους δυσχαιρένουν το έργο της πυρόσβεσης. Ενισχύονται οι επίγειες Πυρ. δυνάμεις στην πυρκαγιά με πυροσβεστικά οχήματα και προσωπικό από Ε.Μ.Α.Κ και Λεμεσό.
— Andreas Kettis (@akettis) July 1, 2021
Ενισχύονται και τα Πτητικά μέσα στην πυρκαγιά στην Πενταλιά με 1 Ελικόπτερο της Μ.Α.Ε.Π - Αστυνομίας και 1 ελικόπτερο των Βρετανικών Βασεων.
— Andreas Kettis (@akettis) July 1, 2021