Ελλάδα: Μεγάλη πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη – Καίγονται σπίτια (βίντεο)

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Αυτή τη στιγμή από εδάφους επιχειρούν 104 πυροσβέστες με 35 οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Παράλληλα από αέρος συνδράμουν πέντε ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, ανάμεσά τους και το ρωσικό «θηρίο» Beriev-200.

 

 

Μάχη σε τρία μέτωπα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Βαρυμπόμπη που πλέον απειλεί και κατοικημένες περιοχές.

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τον χρόνο, καθώς στόχος είναι η οριοθέτηση της πυρκαγιάς πριν πέσει η νύχτα. Γι’ αυτό και οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα είναι συνεχείς. Πριν λίγο δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση του οικισμού Αδάμες, που θεωρείται και το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Το δεύτερο βρίσκεται στην Άνω Βαρυμπόμπη και το τρίτο στους ιππικούς ομίλους. Στις Αδάμες έχουν παραταχθεί ισχυρές δυνάμεις για να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς.

Ήδη έχει εκκενωθεί μια κατασκήνωση η οποία φιλοξενούσε 80 παιδιά.

Αυτή τη στιγμή από εδάφους επιχειρούν 104 πυροσβέστες με 35 οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Παράλληλα από αέρος συνδράμουν πέντε ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, ανάμεσά τους και το ρωσικό «θηρίο» Beriev-200.


«Καίγονται σπίτια, να φύγουν όλοι»


Μιλώντας στο MEGA ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, απηύθυνε δραματική έκκληση, καλώντας όλους τους κατοίκους της περιοχής να φύγουν από τα σπίτια τους.

«Η κατάσταση ξέφυγε πραγματικά. Αυτήν την στιγμή έχει περάσει μέσα στον οικισμό της Βαρυμπόμπης και καίγονται σπίτια. Κάνουμε έκκληση στους κατοίκους να φύγουν. Είναι κόλαση πραγματική, κάνω έκκληση να απομακρυνθεί ο κόσμος, να φύγουν όλοι από την Βαρυμπόμπη, η φωτιά είναι τεράστια» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος και προσέθεσε:

«Εξαπλώνεται με τεράστια ταχύτητα προς τον οικισμό, έκκληση να φύγουν οι κάτοικοι».

Μάχη σε τρία μέτωπα


Η επιχείρηση κατάσβεσης επικεντρώνεται σε τρεις εστίες: Στην Ανω Βαρυμπόμπη, στον Ιππικό Ομιλο, όπου έχουν απομακρυνθεί εργαζόμενοι και άλογα, ενώ το μέτωπο που ανησυχεί τις πυροσβεστικές δυνάμεις είναι αυτό που κινείται προς τον οικισμό Αδάμες. Εκεί, η Πυροσβεστική έχει στήσει ένα «τοίχος» από επίγειες δυνάμεις προκειμένου να αποτρέψουν την επέκταση της πυρκαγιάς.

Νέο μήνυμα εστάλη από το 112 στους κατοίκους της περιοχής, προειδοποιώντας τους πολίτες να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.

«Αν είστε την περιοχή Μορτερού βόρεια του κόμβου Ερυθραίας κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες, ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού» αναφέρει το μήνυμα.

Στην περιοχή ακούγονταν εκρήξεις, πιθανότατα από μετασχηματιστές υψηλής τάσης ενώ έκλεισε η Εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας για προληπτικούς λόγους. Συγκεκριμένα, η Τροχαία έκλεισε την Εθνική Οδό, το ρεύμα προς Λαμία, στο ύψος της Λυκόβρυσης.

Συναγερμός στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις


Συναγερμός έχει σημάνει για τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις επιχειρήσεων που βρίσκονται στην περιοχή που μαίνεται η μεγάλη φωτιά. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η αστυνομία είναι έτοιμη να προχωρήσει σε εκκένωση των συγκεκριμένων παραγωγικών βιομηχανικών εγκαταστάσεων, στις οποίες θα μείνει μόνο το προσωπικό, που είναι επιφορτισμένο με την πυρασφάλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πυροσβεστική έχει δεχτεί κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων σε εργοστάσια που υπέστησαν black out λόγω της φωτιάς.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με μαρτυρίες μοναχών, οι φλόγες έχουν φτάσει πολύ κοντά σε μοναστήρι της περιοχής.

Πηγή: in.gr

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play