Κύπρος/Covid19: Το 90% των ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς είναι ανεμβολίαστοι

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

«Ενόψει του τριημέρου του Δεκαπενταύγουστου, το ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό του Νοσοκομείου Αμμοχώστου είναι σε ετοιμότητα» δηλώνει η Αμαλία Χατζηγιάννη.

 

 

Το 90% περίπου των ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, δεν έχει εμβολιαστεί κατά του Covid-19, ανέφερε σήμερα στο ΚΥΠΕ η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου.

Πρόσθεσε ότι «σήμερα στο Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύονται 66 ασθενείς με κορωνοϊό, έξι εκ των οποίων βρίσκονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση. Ο μικρότερος σε ηλικία ασθενής είναι 23 ετών και η μεγαλύτερη 92, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευομένων στο Νοσοκομείο είναι τα 60 έτη».

Πρόσθεσε ότι «το ποσοστό των ατόμων που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο και δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού ανέρχεται στο 90%. Στο δημόσιο νοσηλευτήριο υπάρχουν 11 κενές κλίνες, ωστόσο, αναμένεται σήμερα να γίνουν ορισμένες εισαγωγές ασθενών, ενώ θα δοθούν εξιτήρια σε άτομα, τα οποία έχουν αποθεραπευθεί, είναι καλά στην υγεία τους και θα μεταφερθούν στο σπίτι τους».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κα. Χατζηγιάννη είπε ότι «ενόψει του τριημέρου του Δεκαπενταύγουστου, το ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό του Νοσοκομείου Αμμοχώστου είναι σε ετοιμότητα για να μπορέσει να αντεπεξέλθει σε εισαγωγές ασθενών που ενδεχομένως να χρειαστούν νοσηλεία. Για μας η 15η Αυγούστου είναι μια συνηθισμένη μέρα και είμαστε πρόθυμοι και έτοιμοι να συνδράμουμε στο άπαν των δυνάμεων μας για να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας την απαραίτητη βοήθεια ώστε να αποθεραπευτούν και να επιστρέψουν υγιείς στα σπίτια και τις οικογένειες τους».

Κάλεσε ταυτόχρονο τον κόσμο «να τηρεί πιστά τα μέτρα υγιεινής προστασίας, να εκμεταλλευθεί το πρόγραμμα walk-in και να εμβολιαστεί κατά του Covid-19. Ακόμα και τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί δεν πρέπει να εφησυχάζουν, αφού και αυτά μπορούν να κολλήσουν τον ιό, εάν δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας όπως αυτά αναφέρονται στα διάφορα Διατάγματα του Υπουργείου Υγείας», ανέφερε.

Σημειώνεται ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας νοσηλεύονται 19 ασθενείς και στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden στην Τερσεφάνου φιλοξενούνται 133 άτομα τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίηση τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 



ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play