ΕΔΕΚ για ΓεΣΥ: Οι «αυτοαποκαλούμενοι υπερασπιστές» αντί να μελετούν προτάσεις, μοναχά πυροβολούν

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Το σοσιαλιστικό κόμμα απαντά σε όσους «αυτοαποκαλούνται υπερασπιστές του ΓεΣΥ», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

 

Με ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου ΕΔΕΚ τοποθετείται για το θέμα του ΓεΣΥ που βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στο προσκήνιο. Το σοσιαλιστικό κόμμα απαντά σε όσους «αυτοαποκαλούνται υπερασπιστές του ΓεΣΥ», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση και υπερασπίζεται τις θέσεις του για βελτίωση και ενίσχυση της φιλοσοφίας του ΓεΣΥ.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση:

Έχει καταντήσει πραγματικά κουραστικό, να καταθέτουμε προτάσεις για βελτίωση της εφαρμογής του ΓεΣΥ και ενίσχυση της φιλοσοφίας του, και όσοι θέλουν να αυτοαποκαλούνται «υπερασπιστές του ΓεΣΥ» αντί να μελετούν τις προτάσεις μας και να μπαίνουν σε μία εποικοδομητική συζήτηση για να διορθωθούν τα προβλήματα του ΓεΣΥ, το μόνο που πράττουν είναι να πυροβολούν καθημερινά την ΕΔΕΚ και τον Πρόεδρό της.Εάν με το ίδιο πάθος που επιτίθεντο στην ΕΔΕΚ και τον Πρόεδρό της, προσπαθούσαν να διορθώσουν:


  1. Τις τεράστιες λίστες αναμονής σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που φτάνουν έως και 4 -5μήνες,

  2. Το ότι εισάγεται το πολυασφαλιστικό από την πίσω πόρτα με το να υπάρχουν ιδιωτικά νοσοκομεία που να έχουν τμήμα εντός και τμήμα εκτός ΓεΣΥ κατά παράβαση της νομοθεσίας,

  3. Το ότι υπάρχουν ειδικότητες ιατρών που είναι εκτός ΓεΣΥ αλλά πληρώνονται από το ΓεΣΥ εάν παρέχουν υπηρεσίες σε συμβεβλημένα νοσηλευτήρια, κατά παράβαση της νομοθεσίας,

  4. Το ότι υπάρχει τεράστια διασπάθιση δημοσίου χρήματος αφού ο προϋπολογισμός του ΓεΣΥ ενώ ξεκίνησε με 920 εκατομμύρια σήμερα μόνο για τις ανάγκες του ΟΑΥ έχει φτάσει το 1,3 δις χωρίς να υπάρχει ανάλογη αύξηση της ποιότητας της προσφερόμενης περίθαλψης,

  5. Το ότι ο δημόσιος τομέας της υγείας δεν έχει ενισχυθεί σε εξοπλισμό, και το ότι δεν προηγήθηκε η αναδιοργάνωσή του ώστε να επιτευχθεί η οικονομική, διοικητική και επιστημονική του αυτονόμηση πριν από την έναρξη του ΓεΣΥ με αποτέλεσμα σήμερα να διακυβεύεται η βιωσιμότητά του, τότε είναι κατανοητό ότι πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΓεΣΥ θα είχαν διορθωθεί.


Τα πιο πάνω δεν ενοχλούν αλλά τους ενοχλεί ο ασθενής που καταβάλλει εισφορές στο ΓεΣΥ, να μην απολαμβάνει φάρμακα και εργαστηριακές εξετάσεις επειδή τις συνταγογραφεί ιατρός εκτός ΓεΣΥ. Με αυτή την ενέργεια ποιους τιμωρούν; Τους ιατρούς ή τους ασθενείς;Τα πιο πάνω δεν τους ενοχλούν, αλλά τους ενοχλεί τα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη να δίνονται στους προσωπικούς γιατρούς όταν πραγματικά εξετάζουν ασθενείς και δεν τους ενοχλεί να αμείβονται από τα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη οι προσωπικοί γιατροί στη βάση της λίστας και μόνο αυτής.Η ΕΔΕΚ ενισχύει την φιλοσοφία του ΓεΣΥ που προνοεί ελεύθερη επιλογή γιατρού και νοσηλευτηρίου, σφαιρικό προϋπολογισμό, μονοασφαλιστικό σύστημα, και ενίσχυση του δημόσιου τομέα της υγείας.Η έγκαιρη κατάθεση προτάσεων για αναδιοργάνωση των δημοσίων νοσηλευτηρίων, η αποκάλυψη του ασυμβίβαστου του Νίκολσον και η γνωμάτευση που η ΕΔΕΚ ζήτησε να γίνει από τον Γενικό Εισαγγελέα για τις συμφωνίες του ΟΑΥ με τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, είναι μόνο μερικές αποδείξεις για το ότι αγωνιζόμαστε υπέρ των ασθενών και της ενίσχυσης του ΓεΣΥ. Κάποιοι άλλοι μπορούν να συνεχίζουν να μην καταθέτουν προτάσεις, να ανέχονται την διαιώνιση των προβλημάτων και τον μη σεβασμό των εισφορών που καταβάλλουν οι πολίτες και να πυροβολούν την ΕΔΕΚ. Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε.

 



 

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play