Γερμανία/Εκλογές: Κλείνουν ελαφρώς την ψαλίδα οι Χριστιανοδημοκράτες σύμφωνα με δημοσκοπήσεις

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Οι Χριστιανοδημοκράτες ετοιμάζονται ήδη για δύσκολες διαπραγματεύσεις και επιδιώκουν να αποτρέψουν μια Κυβέρνηση με επικεφαλής τον κορυφαίο υποψήφιο του SPD, Όλαφ Σολτς.

 

Λίγες ημέρες πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές, το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) προηγείται των Χριστιανοδημοκρατών στις δημοσκοπήσεις.

Ωστόσο, σε ορισμένες έρευνες κοινής γνώμης το προβάδισμα μειώθηκε ελαφρώς πρόσφατα και οι διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων βρίσκονται εν μέρει εντός του στατιστικού περιθωρίου λάθους. Ως εκ τούτου, είναι πιθανό το εκλογικό αποτέλεσμα να είναι οριακό, οπότε θα μπορούσαν να υπάρξουν πολλές επιλογές σε σχέση με την δημιουργία Κυβέρνησης συνασπισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού FOCUS, οι Χριστιανοδημοκράτες ετοιμάζονται ήδη για δύσκολες διαπραγματεύσεις και επιδιώκουν να αποτρέψουν μια Κυβέρνηση με επικεφαλής τον κορυφαίο υποψήφιο του SPD, Όλαφ Σολτς.

Ο συνασπισμός με τους Πρασίνους και τους Φιλελεύθερους είναι η συμμαχία που προτιμούν. Προκειμένου να καταστήσουν πιο εύκολη την απόφαση για τους Πρασίνους, οι οποίοι πρόσφατα έδειξαν σαφή προτίμηση για συνασπισμό με το SPD, οι Χριστιανοδημοκράτες προτίθενται να διευκολύνουν την ανέλιξη στο αξίωμα του Ομοσπονδιακού Προέδρου σε πολιτικό από το κόμμα της Αναλένα Μπέρμποκ, της επικεφαλής των Πρασίνων. Αυτό πληροφορείται το περιοδικό από κύκλους των Χριστιανοδημοκρατών. Η Katrin Göring-Eckardt θεωρείται πιθανή υποψήφια.

Το κόμμα των Φιλελευθέρων θα ήταν επίσης διατεθειμένο να υποστηρίξει την πολιτικό των Πράσινων, γράφει.

Ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος θα εκλεγεί στις 22 Φεβρουαρίου 2022. Ο νυν Πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταινμάγιερ θα ήθελε να συνεχίσει και για μία δεύτερη θητεία. Αλλά ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών του SPD, όπως και κάθε άλλος υποψήφιος, χρειάζεται την υποστήριξη πολλών κομμάτων στην Βουλή. Ανάλογα με το αποτέλεσμα των ομοσπονδιακών εκλογών, oι Χριστιανοδημοκράτες, οι Φιλελεύθεροι και οι Πράσινοι θα μπορούσαν να προσεγγίσουν τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων και έτσι να είναι σε θέση αναδείξουν στο ανώτατο αξίωμα την Göring-Eckardt.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 



 



 

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play