Στην καταγγελία τριών υποστατικών προχώρησε το τελευταίο 24ωρο η Αστυνομία στη βάση του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου. Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Δύναμης, και τα τρια υποστατικά που έλαβαν πρόστιμο είναι στην επαρχία Λευκωσίας. Το ένα εκ των τριών την γλύτωσε φτηνά καθότι καλείται να πληρώσει 500 ευρώ γιατί επέτρεψε σε πελάτη να εισέλθει στο χώρο, χωρίς Safepass.
Όσον αφορά όμως τα άλλα δύο υποστατικά, αυτά καλούνται να πληρώσουν βαρύ πρόστιμο Τεσσάρων χιλιάδων ευρώ έκαστος, καθότι και τα δύο νυχτερινά κέντρα επέτρεψαν σε θαμώνες να λικνίζονται.
Όσον αφορά τους ελέγχους κατά επαρχία, στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 2.200, από τους οποίους προέκυψαν 6 καταγγελίες πολιτών και 3 υποστατικών, στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 305 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 6 καταγγελίες πολιτών, στη Λάρνακα πραγματοποιήθηκαν 703 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 5 καταγγελίες πολιτών, στην Πάφο πραγματοποιήθηκαν 119 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψε 1 καταγγελία πολίτη, στην Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκαν 293 έλεγχοι, χωρίς να προκύψει καμία καταγγελία, στην περιοχή Μόρφου πραγματοποιήθηκαν 265 έλεγχοι, χωρίς να προκύψει καμία καταγγελία.
Επίσης, παγκύπρια η Τροχαία διενήργησε 148 ελέγχους, χωρίς να προκύψει καμία καταγγελία.
Από τους 4.180 ελέγχους, οι 147 αφορούσαν τη Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία, από τους οποίους δεν προέκυψε οποιαδήποτε καταγγελία.
Απαντώντας σε ερώτηση, ο εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας είπε ότι η πλειοψηφία των καταγγελιών σε πολίτες αφορούσε τη μη χρήση προστατευτικής μάσκας.
Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία: Δύο κέντρα αναψυχής θα πληρώσουν από Τέσσερις χιλιάδες ευρώ πρόστιμο λόγω... λικνίσματος πελατών!

Επίσης, παγκύπρια η Τροχαία διενήργησε 148 ελέγχους, χωρίς να προκύψει καμία καταγγελία.
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.