Ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας και νυν ευρωβουλευτής Κάρλες Πουτζντεμόν αποφυλακίσθηκε και αν το επιθυμεί, μπορεί να αναχωρήσει από την Ιταλία.
Αυτό αποφάσισαν οι δικαστικοί της Σαρδηνίας, εν αναμονή της πρώτης ακροαματικής διαδικασίας, στις 4 Οκτωβρίου, με αντικείμενο το αν θα πρέπει να εκδοθεί στην Ισπανία.
Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής του, ο Πουτζντεμόν δεν υποχρεούται να είναι παρών στην ακροαματική αυτή διαδικασία, η οποία δεν αναμένεται να είναι και η τελευταία.
Χθες, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει, αρχικά, ότι ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας (ο οποίος κατηγορείται για ανταρσία από την ισπανική δικαιοσύνη) θα έπρεπε να παραμείνει υποχρεωτικά στη Σαρδηνία.
Το εφετείο της πόλης Σάσαρι, όμως, τελικά ακολούθησε μια λιγότερο αυστηρή γραμμή, έστω και αν κατέστησε σαφές ότι η σύλληψή του, την Πέμπτη το βράδυ, δεν μπορεί να θεωρηθεί παράνομη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Κάρλες Πουτζντεμόν αποφυλακίσθηκε και αν το επιθυμεί, μπορεί να φύγει από την Ιταλία

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής του, ο Πουτζντεμόν δεν υποχρεούται να είναι παρών στην ακροαματική αυτή διαδικασία, η οποία δεν αναμένεται να είναι και η τελευταία.
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.