Σοκαριστικά βίντεο από την Γερμανία: Φονικός ανεμοστρόβιλος με ένα νεκρό και σαράντα τραυματίες

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Ο 38χρονος υπέκυψε από τραύματα στο κεφάλι που υπέστη από πτώση έπειτα από ηλεκτροπληξία σε ένα πλημμυρισμένο κελάρι.

Ακραία καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν χθες στη δυτική Γερμανία με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό περίπου 40, δέκα από τους οποίους σοβαρά, όταν ένας ανεμοστρόβιλος έπληξε αρκετές πόλεις, δήλωσαν η αστυνομία και τοπικά ΜΜΕ.

Εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν αυτό που φαίνεται να είναι ένας κυκλώνας  με τις χαρακτηριστικές περιστροφές, με διάφορα συντρίμμια να ίπτανται στον αέρα αν και η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία δεν επιβεβαίωσε άμεσα ότι επρόκειτο πράγματι για ανεμοστρόβιλο.





Ο 38χρονος άνδρας στη δυτική πόλη Βίτγκερτ υπέκυψε από τραύματα στο κεφάλι που υπέστη από πτώση έπειτα από ηλεκτροπληξία σε ένα πλημμυρισμένο κελάρι, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ επικαλούμενα την αστυνομία.


Η αστυνομία δήλωσε ότι έως και 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Πάντερμπορν, μια πόλη περίπου 150.000 κατοίκων ανάμεσα στη Φρανκφούρτη και το Αμβούργο. Οι σιδηροδρομικές και οδικές μεταφορές επηρεάστηκαν σε όλη την περιοχή.





Στον κοντινό Χελινγκάουζεν εικόνες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα καμπαναριό να έχει πέσει από τον  πύργο μιας εκκλησίας, με τα απομεινάρια του να έχουν διασκορπιστεί στον περίβολο της εκκλησίας.


Η αστυνομία ανάρτησε εικόνες που δείχνουν δέντρα να έχουν πέσει ή να έχουν κοπεί στα δυο, όπως και στέγες που σάρωσαν οι άνεμοι στο Πάντερμπορν.


«Περίπου 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην καταιγίδα, τουλάχιστον 10 από αυτούς σοβαρά», ανέφερε σε ανακοίνωση η δημοτική αστυνομία. Πρόσθεσε ότι μεταλλικά και άλλα υλικά μεταφέρθηκαν από τους ανέμους χιλιόμετρα μακριά, αμέτρητες στέγες ξεκόλλησαν ή υπέστησαν ζημιές και πολλά δέντρα παρέμεναν πάνω σε κατεστραμμένα αυτοκίνητα.





Ζήτησαν από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους. Η γερμανική μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν.


Μετεωρολόγοι είπαν πως τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκλήθηκαν από θερμές αέριες μάζες που μεταφέρθηκαν από την Αφρική σε συνδυασμό με τον σχετικά ψυχρότερο αέρα που μετακινείται από τη βόρεια Ευρώπη νοτιότερα.


Πηγή: ΚΥΠΕ

 



 

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play