Έρευνα στην κατοικία του πρώην πρωθυπουργού της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ πραγματοποίησε η αστυνομία, στο πλαίσιο υπόθεσης διαφθοράς που αφορά σε συμφωνία που είχε συνάψει η κυβέρνησή του αναθέτοντας τη διαχείριση τριών κρατικών νοσοκομείων στον ελάχιστα γνωστό όμιλο Vitals Global Healthcare το 2016.
Ο Μουσκάτ επιβεβαίωσε την έρευνα της αστυνομίας με ανάρτησή του στο Facebook, λέγοντας ότι αστυνομικοί εμφανίστηκαν για να ερευνήσουν το σπίτι του στις 7 το πρωί και κατέσχεσαν επίσης το κινητό του τηλέφωνο, καθώς και αυτά της συζύγου και των έφηβων κορών του.
Η εφημερίδα Times of Malta ανέφερε τον Νοέμβριο πώς ο πρώην πρωθυπουργός έλαβε 60.000 ευρώ από την Accutor AG, μια ελβετική εταιρεία που συνδέεται με τον αμερικανικό όμιλο Steward Health Care, ο οποίος ανέλαβε τη σύμβαση με τα νοσοκομεία από τη Vitals Global Healthcare το 2018.








