«Ο κόσμος γύρω ήταν κουρασμένος και απογοητευμένος. Πολλά αυτοκίνητα δεν είχαν βενζίνη. Είδα τον μπροστινό μου να πηγαίνει με μπιτόνι στο βενζινάδικο πιο πάνω για να πάρει βενζίνη να βάλει στο αυτοκίνητό του. Ένας χαμός».
Κάποιο όχημα από την Αττική Οδό, από την Πολιτική Προστασία δεν ήρθε μετά από τόσες ώρες;
«Όχι, σε εμάς εκεί που ήμασταν δεν ήρθε κάποια όχημα από την Αττική Οδό, ούτε από την πολιτική προστασία ή την αστυνομία. Μόνο άνθρωποι του στρατού».
Στη συνέχεια ο Γιάννης μάς μίλησε για την απόφασή του να ανοίξει το φορτηγό και να μοιράσει τα προϊόντα που είχε μαζί για να δώσει στον κόσμο να φάει, όπως το ίδιο έπραξε και συνάδελφός του από την ίδια εταιρεία που είχε εγκλωβιστεί και αυτός
«Γύρω στις 9 το βράδυ, μιλούσα με τη γυναίκα μου στο τηλέφωνο και τής λέω, θα δώσω τα πράγματα που έχω πίσω στον κόσμο. Ήρθαν μετά τρία παλικάρια και με ρώτησαν, αν έχω τίποτα να τους δώσω να φάνε γιατί πείναγαν και τους δίνω και τους λέω, βοηθήστε με ρε παιδιά να πάμε να τα μοιράσουμε. Δεν ήταν μόνο το χιόνι. Είχε χιονοθύελλα. Πήραν από ένα τελάρο και πήγαμε και τα μοιράσαμε στον κόσμο, στα αμάξια. Από κει γύρω σε μας δεν είχε φύγει κανείς».
Με λίγα λόγια, αν δεν ήσουν με το εταιρικό φορτηγό και είχες βρεθεί με το δικό σου ΙΧ, για 24 ώρες δεν θα είχατε φάει τίποτα…
«Μέχρι το πρωί δεν μας είχαν φέρει τίποτα. Το πρωί ήρθαν που είχε ξεκινήσει και ο απεγκλωβισμός. Είχαν ανοίξει την έξοδο στην Κάντζα και έφευγε ο κόσμος σιγά σιγά. Ούτε ήρθε κανείς να μας πάρει να μας πάει στο αεροδρόμιο για το βράδυ όπως κάνανε. Είδα ένα τρένο, της τραινόσε, γιατί ο προαστιακός είχε πρόβλημα με το χιόνι, που πήγανε κόσμο στο αεροδρόμιο. Εκεί που ήμασταν δεν ήρθε κάποιος».
Τι σου έλεγε ο κόσμος όταν μοίραζες τα προϊόντα;
«Ο κόσμος έλεγε σε ευχαριστούμε πολύ, ήταν συγκινημένοι, πολύ ταλαιπωρημένοι. Σε ένα αυτοκίνητο μπροστά ήταν με τα παιδάκια τους και τους δώσαμε παραπάνω. Δεν το έκανα αυτό όμως μόνο εγώ, το έκαναν και άλλοι με τα φορτηγά. Όποιος είχε τρόφιμα, ότι μπορούσε να φαγωθεί το μοίραζαν στον κόσμο. Όπως και ένας συνάδελφός μου, από την ίδια εταιρεία (σ.σ. Στεργίου), όπως ενημερώθηκα αργότερα, που και αυτός άνοιξε το φορτηγό του και ότι είχε το έδωσε στον κόσμο να φάει.
Θέλω να πω εδώ, επειδή είδα διάφορα στα social media. Κρουασάν ληγμένο δεν είχα και δεν θα έδινα ποτέ. Είχα πάει τη διανομή στους προμηθευτές και επέστρεφα, είχα πίσω δηλαδή ότι είχε περισσέψει από τη διανομή στους προμηθευτές».
Είχες πάρει την εταιρεία σου πριν ανοίξεις το φορτηγό;
«Ήταν μια κίνηση της στιγμής, μια απόφαση της στιγμής. Δεν πήρα να ενημερώσω την εταιρεία αλλά μου έδωσαν συγχαρητήρια και μου είπαν ότι έκανα πολύ καλά. Εννοείται πως δεν τα χρεώνομαι. Έβλεπα τον κόσμο πεινασμένο και έλεγα, πρέπει να φάνε. Σου είπα, εγώ ήμουν τυχερός. Ξέρω την εταιρεία μου πολύ καλά. Και τους ανθρώπους της και το ήθος τους. Είναι δίπλα μου σε αυτό. Έπρεπε ο κόσμος να φάει. Υπήρχε ανάγκη, οπότε άνοιξα το φορτηγό να τους δώσω».
Έχεις προλάβει να συζητήσεις για την αποζημίωση των 2.000 ευρώ. Γιατί ήδη έχουν υπάρξει καταγγελίες ότι εργοδότες από τα εταιρικά οχήματα ζητάνε να πάρουν αυτοί τις αποζημιώσεις και όχι οι εγκλωβισμένοι οδηγοί.
«Δεν έχω μάθει κάτι, αλλά γνωρίζω καλά την εταιρεία μου και ξέρω τι άνθρωποι είναι. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα έχω κανένα πρόβλημα και θα με στηρίξουν και σε αυτό. Το πρωί ήρθε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης να με πάρει. Και ήρθε το πρωί γιατί το βράδυ δεν μπορούσε να προσεγγίσει. Όταν άνοιξε ο δρόμος, μπήκε ανάποδα και ήρθε ο ίδιος να με πάρει όπως έκανε και με άλλους οδηγούς».
Πηγή: gazzeta.gr
Ο εγκλωβισμένος οδηγός στην Αττική Οδό που άνοιξε το φορτηγό «Στεργίου» και μοίρασε στον κόσμο να φάει!

Η εξομολόγηση της περιπέτειας στην Αττική Οδό, του διανομέα οδηγού για την εταιρεία «Στεργίου» στο Gazzetta: «Ήρθαν το βράδυ τρία άτομα από τον στρατό αλλά δεν είχαν πράγματα να μας μοιράσουν».
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.







