Θάνατος 2,5 μηνών βρέφους: Υπόθεση ανθρωποκτονίας διερευνά η Αστυνομία - Αντιφάσκουν οι γονείς

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

H οικογένεια παρακολουθείτο από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, ενώ τον Ιανουάριο του 2021 είχε γίνει καταγγελία για υπόθεση βίας στην οικογένεια.

 

Σε αντιφάσεις φαίνεται να υπέπεσαν οι γονείς του 2,5 μηνών κοριτσιού, που απεβίωσε τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε σχέση με τις συνθήκες θανάτου του, ενώ συνεχίζουν να αρνούνται εμπλοκή. Το πρωί τέθηκαν υπό 8ήμερη προσωποκράτηση, με το ΤΑΕ Λεμεσού να διερευνά υπόθεση ανθρωποκτονίας.

Ο 37χρονος πατέρας και η 22χρονη μητέρα, συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης, μετά την ολοκλήρωση της νεκροτομής επί της σορού του άτυχου βρέφους, η οποία κατέδειξε κακόβουλη τραυματική κρανιοεγκεφαλική κάκωση, από πράξη ή πράξεις που εμπεριέχουν βίαιο κούνημα του.

Σε δηλώσεις του, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου ανέφερε ότι το 2,5 μηνών βρέφος είχε μεταφερθεί από τους γονείς στο ΓΝ Λεμεσού σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στην εντατική του Μακάρειου Νοσοκομείου, όπου και εξέπνευσε.

Η σορός επιθεωρήθηκε από μέλη της Αστυνομίας, όπου δεν διαπιστώθηκαν εξωτερικές κακώσεις, ενώ οι  ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου, που διενήργησαν την νεκροτομή, εντόπισα «βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και άλλες κακώσεις στην σπονδυλική στήλη, στα πλευρά και στην κλείδα και σύμφωνα με την προκαταρκτική έκθεση που έδωσαν, πρόκειται για κακόβουλες πράξεις». Οι δυο ιατροδικαστές, πρόσθεσε, έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο ατυχήματος ή πτώσης του βρέφους.

«Μετά από αυτήν την εξέλιξη, εκδόθηκαν εντάλματα εναντίον του 37χρονου πατέρα και της 22χρονης μητέρας, οι οποίοι συνελήφθηκαν ψες και σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού και εναντίον τους εκδόθηκε διάταγμα κράτησης για οκτώ μέρες», συμπλήρωσε ο κ. Κυριάκου.

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι οι γονείς, στις καταθέσεις τους πριν από τη σύλληψη τους προέβαλαν διαφορετικούς ισχυρισμούς για τις συνθήκες θανάτου του βρέφους, από αυτούς που έδωσαν όταν συνελήφθηκαν, ενώ αρνούνται ότι το έχουν κτυπήσει εσκεμμένα.

Σημείωσε δε ότι η οικογένεια παρακολουθείτο από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, ενώ τον Ιανουάριο του 2021 είχε γίνει καταγγελία για υπόθεση βίας στην οικογένεια.

Σε σχέση με το ενδεχόμενο παρόμοιας βίαιης συμπεριφοράς και στο μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, που πλέον διαμένει με τον παππού και τη γιαγιά, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού είπε πως «εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 



 

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα