Το σχέδιο εθελούσιας πρόωρης αφυπηρέτησης συζήτησαν ΣΑΚ - Αρχηγός Αστυνομίας

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε επίσης το ζήτημα της ασφαλιστικής κάλυψης των μελών της Αστυνομίας και η ανάγκη διασφάλισης επαρκούς προστασίας τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Το σχέδιο εθελούσιας πρόωρης αφυπηρέτησης, η ασφαλιστική κάλυψη των αστυνομικών, τα επιδόματα και οι συνθήκες υπηρεσίας τέθηκαν επί τάπητος κατά τη συνάντηση αντιπροσωπείας του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου (ΣΑΚ) με τον Αρχηγό Αστυνομίας, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Αρχηγείο Αστυνομίας.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο ΣΑΚ αναφέρει ότι στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Βοηθού Αρχηγού Διοίκησης και Επιχειρήσεων και άλλων Αξιωματικών του Αρχηγείου, έγινε διεξοδική συζήτηση για σειρά ζητημάτων που απασχολούν το προσωπικό της Αστυνομίας, με ιδιαίτερη έμφαση στο σχέδιο εθελούσιας πρόωρης αφυπηρέτησης και τις παραμέτρους που το διέπουν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε επίσης το ζήτημα της ασφαλιστικής κάλυψης των μελών της Αστυνομίας και η ανάγκη διασφάλισης επαρκούς προστασίας τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα επιδόματα και, ευρύτερα, τις συνθήκες υπηρεσίας του αστυνομικού προσωπικού.

Αναφορά έγινε και στο ζήτημα της μεταφοράς ψυχικά ασθενών, καθώς και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί κατά τη διαχείριση τέτοιων περιστατικών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη διασφάλισης της ασφάλειας τόσο των αστυνομικών όσο και των προσώπων που εμπλέκονται στα συγκεκριμένα περιστατικά.

Στο πλαίσιο της συνάντησης τέθηκαν ακόμη ζητήματα που αφορούν το πολιτικό προσωπικό της Αστυνομίας, καθώς και το καθεστώς, τις συνθήκες απασχόλησης και τις υπηρεσιακές ανάγκες των Ειδικών Αστυφυλάκων.

Σύμφωνα με τον ΣΑΚ, η συζήτηση διεξήχθη σε εποικοδομητικό κλίμα, με ανταλλαγή απόψεων και στόχο την προώθηση λύσεων σε ζητήματα που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα του προσωπικού και την υπηρεσιακή επάρκεια της Αστυνομίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα