Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Υγείας, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου πραγματοποίησαν στοχευμένους ελέγχους σε χώρους εργασίας για διαπίστωση του βαθμού συμμόρφωσης των εργαζομένων και εργοδοτών στην υποχρέωση διενέργειας ελέγχου με rapid test, καθώς και της εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Με βάση τα ευρήματα και τις διαπιστώσεις των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν σε χώρους εργασίας σε όλες τις Επαρχίες την περίοδο 1-5 Φεβρουαρίου, διαπιστώθηκε συμμόρφωση εκ μέρους των εργαζομένων και των εργοδοτών, γεγονός που αντιμετωπίζεται ως πολύ θετικό στην προσπάθεια για παρεμπόδιση της διασποράς του COVID-19 στην κοινότητα και ασφαλή επιστροφή των εργαζομένων.
Κατά την διάρκεια του προγράμματος ελέγχθηκαν 1,137 επιχειρήσεις και 3,701 εργαζόμενοι σε αυτές. Σε τρεις περιπτώσεις εργαζομένων διαπιστώθηκε μη συμμόρφωση και εκδόθηκε εξώδικο πρόστιμο.
Συγκεκριμένα ελέγχθηκαν 619 κουρεία/κομμωτήρια και 1,173 εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις αυτές, 152 ινστιτούτα αισθητικής και 200 εργαζόμενοι, 231 υπεραγορές/παντοπωλεία και 2,024 εργαζόμενοι και 135 περίπτερα και 304 εργαζόμενοι.
Οι έλεγχοι των Υγειονομικών Υπηρεσιών σε επιχειρήσεις συνεχίζονται και εντατικοποιούνται. Καλούνται οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι όπως επιδεικνύουν την μέγιστη συμμόρφωση με τις πρόνοιες των Διαταγμάτων.
Έλεγχοι σε επιχειρήσεις - Μόλις τρεις καταγγελίες εργαζομένων

Κατά την διάρκεια του προγράμματος ελέγχθηκαν 1,137 επιχειρήσεις και 3,701 εργαζόμενοι σε αυτές.
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.







