Ο Δήμος Λευκωσίας απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες για την καλύτερη διαχείριση οικιακών αποβλήτων

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Η σωστή διαχείριση των οικιακών αποβλήτων αποτελεί σημαντικό παράγοντα που συμβάλλει στη διατήρηση της καθαριότητας των γειτονιών μας, κατά συνέπεια και στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας «Διατηρούμε τις γειτονιές μας καθαρές» ο Δήμος Λευκωσίας σε σημερινή ανακοίνωση του αναφέρει ότι με απλά μέτρα ο στόχος των καθαρών γειτονιών είναι εφικτός.

«Η σωστή διαχείριση των οικιακών αποβλήτων αποτελεί σημαντικό παράγοντα που συμβάλλει στη διατήρηση της καθαριότητας των γειτονιών μας, κατά συνέπεια και στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας», προστίθεται.

Για τη σωστή διαχείριση των οικιακών αποβλήτων ο Δήμος Λευκωσίας απευθύνει έκκληση στους δημότες του όπως, τοποθετούν τα οικιακά απορρίμματα σε καλά δεμένα πλαστικά σακούλια τα οποία απορρίπτουν μέσα σε κλειστά, καθαρά σκυβαλοδοχεία ή στους κάδους απορριμμάτων και όχι έξω από αυτούς. Τα σκυβαλοδοχεία και οι κάδοι πρέπει να είναι λειτουργικά άρτιοι (χειρολαβές, πίροι ανάρτησης στο σκυβαλοφόρο, τροχοί, κάλυμμα) και να είναι επαρκείς σε αριθμό για τις ανάγκες των υποστατικών που εξυπηρετούν.

Επίσης τους καλεί όπως φροντίζουν να ενημερώνονται από την Υπηρεσία Καθαριότητας για τη μέρα και ώρα διέλευσης του σκυβαλοφόρου από τη γειτονιά τους. Η τοποθέτηση των σκυβάλων έξω από το υποστατικό τους πρέπει να γίνεται το προηγούμενο βράδυ (μετά τις 8.00 μ.μ.). Μετά την αποκομιδή, θα πρέπει οι δημότες μας να μεταφέρουν τους κάδους στο χώρο της ιδιοκτησίας τους. Οι κάδοι απορριμμάτων δεν πρέπει να αφήνονται παρατημένοι σε δημόσιους χώρους, δημόσιους χώρους στάθμευσης και πεζοδρόμια καθώς προκαλείται πρόβλημα με τη διέλευση πεζών, τροχοφόρων καθισμάτων και παιδικών καροτσιών. Επίσης η στάθμευση αυτοκινήτων μπροστά από τους κάδους απορριμμάτων εμποδίζει την αποκομιδή των σκυβάλων.

Ο Δήμος Λευκωσίας καλεί τέλος τους δημότες του όπως χρησιμοποιούν τους σωστούς κάδους ανακύκλωσης ανά κατηγορία υλικού (μπλε κάδοι για PMD, καφέ κάδοι για χαρτί και πράσινοι κάδοι τύπου «καμπάνας» για γυάλινες συσκευασίες) και αξιοποιούν το πρόγραμμα συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών από πόρτα σε πόρτα το οποίο εφαρμόζεται στον Δήμο  κάθε Τρίτη βράδυ σε συνεργασία με την Green Dot. Τα ανακυκλώσιμα υλικά τοποθετούνται σε ειδικές πλαστικές σακούλες που διατίθενται στο εμπόριο. Τα χαρτοκιβώτια δένονται σε δέμα και τοποθετούνται έξω από τα υποστατικά για περισυλλογή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 



 



 

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play