Τα μικρότερα κόμματα να έχουν από μία προεδρία Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, δήλωσε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου στο ΚΥΠΕ και τόνισε πως "εμείς κάνουμε πράξη την συνεννόηση και την συναίνεση". Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού προέβη στη σχετική δήλωση στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στη βιοτεχνική περιοχή στον Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας.
"Οι εκλογές τελείωσαν. Έχουμε μια υποχρέωση, μια ευθύνη να συνεργαστούμε για το καλό του τόπου", είπε ο κ. Νεοφύτου, προσθέτοντας πως "το μεγαλύτερο μας κόμμα, που εγώ προσωπικά αγαπώ περισσότερο από οποιοδήποτε, είναι το κόμμα που λέγεται Κύπρος. Αλίμονο, εάν για μια επιτροπή πάνω- κάτω θα πρέπει να χαλάσουμε ένα πνεύμα συναίνεσης", σημείωσε.
Συνεχίζοντας είπε ότι θέτει όμως κάποιες αρχές. "Να ξεκαθαρίσουμε πρώτο ότι το σύνταγμα δεν απαγορεύει σε μικρότερα κόμματα να έχουν προεδρίες στην Βουλή και αυτή ήταν μια πρακτική δεκαετιών. Εάν το ΑΚΕΛ θέλει να αλλάξει μια διαχρονική πρακτική στη Βουλή δικαίωμα του. Το σύνταγμα επαναλαμβάνω δεν απαγορεύει", είπε.
"Εμείς κάνοντας πράξη τη συνεννόηση και τη συναίνεση, δηλώνουμε και σήμερα πως όχι μόνο δεν έχουμε πρόβλημα, αλλά θεωρούμε σωστό να συνεχιστεί η πρακτική και τα μικρότερα κόμματα να έχουν από μία προεδρία. Από εκεί και πέρα έχουμε όλη την καλή διάθεση να βρούμε τρόπους μέσα από συναίνεση να τελειώνει και αυτό το ζήτημα", ανέφερε.
"Είμαστε στην πολιτική για να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα και όχι να προσπαθούμε να βρίσκουμε προβλήματα στην όποια λύση", δήλωσε τέλος ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού.
Επίσκεψη Αβ. Νεοφύτου στη βιοτεχνική περιοχή Αγ. Θεοδώρου Λάρνακας
Θα κάνουν ό,τι μπορούν για να στηρίξουν τη βιομηχανία και τη βιοτεχνία του τόπου, δήλωσε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου κατά την επίσκεψη του στη βιοτεχνική περιοχή στον Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας, σημειώνοντας ότι "είμαι εδώ να ακούσω. Να ακούσω προβλήματα, αλλά και να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις".
Ο κ. Νεοφύτου δήλωσε ότι "θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τη βιομηχανία και τη βιοτεχνία του τόπου" και τόνισε πως είναι προστιθέμενη αξία. "Και μέσα από το Σχέδιο Ανάκαμψης θα δοθούν ευκαιρίες ανάκαμψης θα δοθούν ευκαιρίες για αναβάθμιση των βιοτεχνιών και βιομηχανιών του τόπου μας", ανέφερε.
Δήλωσε, επίσης, ενθουσιασμένος γιατί στην πρώτη βιοτεχνία που επισκέφθηκε "συνάντησα τη Γεωργία και τον Γρηγόρη μαζί με τα τέσσερα τους παιδιά. Τον μικρότερο 15 ετών που έκλεισε το σχολείο του χθες και είναι εδώ ως μια οικογένεια να βοηθούν στην ανάπτυξη της επιχείρησης".
Επιπρόσθετα, είπε, χαιρέτησε τον κάθε εργαζόμενο, προσθέτοντας, "χαίρομαι αυτή την Κύπρο, χαίρομαι τους ανθρώπους που παίρνουν ρίσκα και κάνουν τη δική τους επιχείρηση και χαίρομαι πολύ ιδιαίτερα όταν τα παιδιά ακολουθούν τους γονιούς και βοηθούν στην ανάπτυξη της επιχείρησης".
Ο Κοινοτάρχης Αγίου Θεοδώρου Ιάκωβος Στεφάνου δήλωσε πως είναι με μεγάλη χαρά που καλωσόρισαν στον Άγιο Θεόδωρο τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου για να δει και να ακούσει τα θέματα τα αιτήματα και τα προβλήματα .
"Αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία για εμάς", είπε, "είναι ότι η επίσκεψη αυτή γίνεται μετεκλογικά, που θα μπορούσε πολύ εύκολα να μην το κάνει και αυτό αποτελεί για εμάς επιστέγασμα ότι θα ακούσει και θα προσπαθήσει να βοηθήσει στα οποιαδήποτε αιτήματα μας".
Τα προβλήματα που έθεσε ο Κοινοτάρχης του Αγίου Θεοδώρου στον Αβέρωφ Νεοφύτου αφορούν τη βιοτεχνική περιοχή, η οποία αναπτύσσεται συνεχώς, αλλά έχουν κάποια θέματα, με την αύξηση των ζωνών και το οδικό δίκτυο και τις υπηρεσίες.
Από την πλευρά της, η Γεωργία Ποιηταρίδου εκ μέρους του Εργοστασίου Αλουμινίων Ποιηταρίδη, καλωσόρισε τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου στη βιοτεχνική περιοχή Αγίου Θεοδώρου και εξέφρασε τη χαρά της για την επίσκεψη.
"Εδώ είναι μια βιοτεχνική στην ύπαιθρο με ιδιαιτερότητες" είπε η κα. Ποιηταρίδου. Υπάρχουν πέντε βιοτεχνίες, εργοδοτείται αρκετός κόσμος και είναι πολύ σημαντική η βιοτεχνική περιοχή, ανέφερε η Γεωργία Ποιηταρίδου και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού που τους επισκέφθηκε για να δει και ορισμένα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή, όπως για παράδειγμα η επίσπευση της νέας ασφαλτόστρωσης του δρόμου, ο οποίος χρησιμοποιείται καθημερινά από τα φορτηγά και τον κόσμο και χρειάζεται μια αναβάθμιση, ανέφερε.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Αβέρωφ Νεοφύτου: Τα μικρότερα κόμματα να έχουν από μία προεδρία

"Είμαστε στην πολιτική για να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα και όχι να προσπαθούμε να βρίσκουμε προβλήματα στην όποια λύση", δήλωσε τέλος ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού.
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.