Ενοχλήθηκε η Νομική Υπηρεσία - Απόν αντρέπεται….

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Διαπιστώθηκε ανάγκη να επανεξετασθεί το θέμα κάποιων προβλεπόμενων ποινών για δημιουργούμενα αδικήματα και το νομοσχέδιο επανήλθε στις 17.3.2017

 


Αν το θέμα δεν εκκρεμούσε στην Νομική Υπηρεσία γιατί η Βουλή την κάλεσε σήμερα να στείλει τις θέσεις της το συντομότερο δυνατό;


Ως αναληθή και παραπλανητικά χαρακτηρίζει η Νομική Υπηρεσία τον σημερινό τίτλο και το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» για το Νόμο για τους ποδηλάτες. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας,  αναφορικά με σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» με τίτλο «Στο συρτάρι ο νόμος για τους ποδηλάτες. Ξεχασμένο νομοσχέδιο στη Νομική Υπηρεσία από τον Μάρτιο του 2016» η Νομική Υπηρεσία παρατηρεί ότι το δημοσίευμα και ιδιαίτερα ο τίτλος  του είναι αναληθή και παραπλανητικά.  Όπως αναφέρει «το εν λόγω νομοσχέδιο πηγαινοερχόταν πράγματι στη Βουλή από το 2011 που υπέστη νομοτεχνικό έλεγχο και έτυχε συζητήσεων στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, μεταξύ άλλων κατά τον Μάρτιο και Απρίλιο του 2016.  Διαπιστώθηκε ανάγκη να επανεξετασθεί το θέμα κάποιων προβλεπόμενων ποινών για δημιουργούμενα αδικήματα και το νομοσχέδιο επανήλθε στις 17.3.2017 ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής.  Ακολούθησε ανταλλαγή επικοινωνιών μεταξύ της Νομικής Υπηρεσίας και του αρμόδιου Υπουργείου μέχρι την 4.5.2017 και έκτοτε το θέμα βρίσκεται υπό εξέταση».


Καταλήγοντας, σημειώνει πως η θέση επομένως ότι το νομοσχέδιο ξεχάστηκε δήθεν στη Νομική Υπηρεσία από τον Μάρτιο 2016 είναι αναληθής.


Κατά πόσο είναι αναληθές το δημοσίευμα η νομική υπηρεσία θα πρέπει να το εξηγήσει ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Μεταφορών η οποία σήμερα απέστειλε επιστολή στο γενικό εισαγγελέα καλώντας τον να καταθέσεις τις απόψεις της νομικής υπηρεσίας για το νομοσχέδιο το συντομότερο δυνατόν. Απόψεις τις οποίες η εκπρόσωπος της νομικής υπηρεσίας είχε επιφυλαχθεί να απαντήσεις στις 17 Μαρτίου 2017 (όπως είχε επιφυλαχθεί και τον Μάρτιο του 2016).  


Των πιο πάνω λεχθέντων η ουσία παραμένει η ίδια. Να αποσταλούν οι θέσεις της Νομικής Υπηρεσίας στη Βουλή για να μπορέσει το νομοσχέδιο να εγκριθεί τάχιστα.


 

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα