Στην Σμύρνη βρίσκονται Εγκλωβισμένοι Κύπριοι επιβάτες των οποίων το αεροπλάνο παρουσίασε πρόβλημα στον ένα του κινητήρα και έκανε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Adnan Menderes .
Το αεροσκάφος της εταιρείας JET-2 αναχώρησε χθες από το Μάντσεστερ με προορισμό την Λάρνακα στο αεροδρόμιο της οποίας αναμενόταν να φτάσει λίγο μετά τις 9.30 χθες βράδυ.
Συγγενείς και φίλοι των επιβατών οι οποίοι περίμεναν να παραλάβουν τους ταξιδιώτες έβλεπαν την ώρα να περνά χωρίς να φαίνεται στον πίνακα αφίξεων η ώρα προσγείωσης του αεροσκάφους προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με κάποιο υπεύθυνο για να ενημερωθούν πότε θα έφτανε το συγκεκριμένο αεροσκάφος.
Οι υπεύθυνοι της εταιρείας δεν μπορούσαν να δώσουν καμιά συγκεκριμένη πληροφορία αφού το μόνο που ήξεραν είναι ότι το αεροσκάφος προσγειώθηκε σε κάποιο άλλο αεροδρόμιο αγνοώντας περισσότερες λεπτομέρειες.
Μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες το μήνυμα ήρθε από επιβάτες της πτήσης οι οποίοι με δανικά τηλέφωνα άλλων συνεπιβατών τους γιατί τα τηλέφωνα με τα κυπριακά νούμερα δεν λειτουργούσαν κατάφεραν να ειδοποιήσουν ότι βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Σμύρνης μετά από βλάβη του αεροσκάφους και ότι είναι όλοι καλά στην υγεία τους.
Ανάμεσα στους επιβάτες και οι συνάδελφοι Πετρούλα Αργυρού και Μάικ Παπαγεωργίου
Οι συνάδελφοι με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περιγράφουν την περιπέτεια τους η οποία δεν ξέρουν πότε θα τελειώσει
Πετρούλλα Αργυρού: Οι επιβάτες που ταξιδεύαμε από Μάντσεστερ για Κύπρο και καταλήξαμε έπειτα από βλάβη του αεροσκάφους στη Σμύρνη, αν και ταλαιπωρημένοι είμαστε καλά. Ωστόσο, θα πρέπει το ΥΠΕΞ να διασφαλίσει επιστροφή μας στην Κύπρο μέσω νόμιμου αεροδρομίου
Μ. Παπαγεωργίου: Από το Μάντσεστερ αντί στη Λάρνακα βρεθήκαμε στη Σμύρνη! Μία σοβαρή βλάβη στο αεροσκάφος της JET2 , τέθηκε εκτός λειτουργίας το κεντρικό σύστημα μας ταλαιπωρεί από τις 21:05 του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου και τώρα είναι 8:35 Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου και ακόμα είμαστε στη Σμύρνη! Μείναμε 9 ώρες στο αεροδρόμιο της Σμύρνης και μας έφεραν πριν από λίγο σε ξενοδοχείο. Είναι απίστευτη η ταλαιπωρία αλλά τουλάχιστον αποφύγαμε τα χειρότερα. Λόγω του ότι δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικώς, γράφω το κείμενο για τους φίλους και συγγενείς που αγωνιούν. Ελπίζουμε το συντομότερο να προσγειωθούμε στη Λάρνακα και αυτό προβλέπεται Κυριακή βράδυ!








