Έβαλε πλώρη για Μεσόγειο το γεωτρύπανο της Τουρκίας «Πορθητής»

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Το πλοίο-γεωτρύπανο της Τουρκίας κατευθύνεται, σύμφωνα με το στίγμα που έδωσε, στην Μεσόγειο και συγκεκριμένα στα ανοιχτά της Αττάλειας.

Την πρώτη του έξοδο από τον Βόσπορο πραγματοποιεί το πρόσφατα αποκτηθέν πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας «Πορθητής. Μετά από ακινησία μηνών το πλοίο-γεωτρύπανο της Τουρκίας, επανδρωμένο με καταρτισμένο προσωπικό κατευθύνεται σύμφωνα με το στίγμα που έδωσε, στην Μεσόγειο, και συγκεκριμένα στα ανοιχτά της Αττάλειας. 



Μιλώντας κατά την τελετή «αποχαιρετισμού του γεωτρύπανου» ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ ανακοίνωσε ότι από αυτό το καλοκαίρι ξεκινά η διαδικασία γεώτρησης στην Μεσόγειομ, ενώ ανέφερε ότι το όνομα ‘Πορθητής’ δόθηκε προκειμένου να αναβιώσουν την ισχυρή κληρονομία της Τουρκίας. Ο Τούρκος Υπουργός ευχήθηκε μια μέρα η Τουρκία να αναζητήσει πετρέλαιο και στο Αιγαίο και τη Θάλασσα του Μαρμαρά.

Αναφερόμενος στους τουρκικούς σχεδιασμούς για τον «Πορθητή» ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι αυτό το καλοκαίρι θα γίνει η πρώτη γεώτρηση βάθους 2,600 μέτρων στα ανοιχτά της Αττάλειας. Μάλιστα ο Αλμπαϊράκ δήλωσε ότι δίπλα στον «Πορθητή» θα προστεθεί και δεύτερο πλοίο γεωτρύπανο και θα ερευνήσουμε σπιθαμή με σπιθαμή τη θάλασσά μας στη Μαύρη Θάλασσα. Και το δεύτερο μας πλοίο θα προστεθεί στο νηολόγιο της τουρκικής εταιρείας πετρελαίου (ΤΡΑΟ)  φέτος”, ανέφερε.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα