Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί η διοικητική έρευνα που διενεργεί η Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών Ελισάβετ Κωνσταντίνου, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο προκύπτουν πειθαρχικά παραπτώματα σε σχέση με το θάνατο από γρίπη Α του 34 χρονου Σταύρου Γεωργίου.
Για το περιστατικό είχε ετοιμάσει την περασμένη βδομάδα έκθεση γεγονότων ο ΟΚΥΠΥ, την οποία ο Υπουργός Υγείας έκρινε ως ελλειπή. Ερεύνα διενεργεί και η αστυνομία, αφού η οικογένεια του άτυχου Σταύρου, προέβη σε καταγγελία για πιθανή ιατρική αμέλεια.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Γρίπη Α: Υπάρχει ή όχι επιδημία; - Σε σύγχυση και πανικό οι πολίτες
Επίσης εντός της εβδομάδας οι Ιατρικές υπηρεσίες αναμένεται να παραλάβουν πέντε χιλιάδες αντιγριπικά εμβόλια, ενώ αν χρειαστεί θα παραγγελθούν άλλα τόσα. Τα διαθέσιμα εμβόλια αυτή τη στιγμή, είναι λιγότερα από χίλια και προτεραιότητα για εμβολιασμό έχουν οι ευπαθείς ομάδες.
Σε εφαρμογή έχει τεθεί τα τελευταία 24ωρα σχέδιο δράσης, με οδηγίες προς τα νοσοκομεία για τη διαχείριση των περιστατικών της γρίπης Α, ενώ οδηγίες έχουν δοθεί και στα σχολεία. Από την 1η Δεκεμβρίου έχουν νοσηλευτεί 43 περιστατικά με γρίπη Α, ενώ 7 άτομα που προσβλήθηκαν από τον ιό, έχουν καταλήξει.
ΡΙΚ







