Πετρίδης (υπουργός Οικονομικών) προς ΔΗΚΟ: Επιτέλους είναι η ώρα να σοβαρευτείτε

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Η Κυβέρνηση θα συνεργαστεί συναινετικά με τις πολιτικές δυνάμεις που θέτουν πέραν του προσωπικού πολιτικού οφέλους, το δημόσιο συμφέρον, σημειώνεται στην ανακοίνωση

 

 

Καυστική απάντηση στο ΔΗΚΟ εξέδωσε ο Υπουργός Οικονομικών, όπου μεταξύ άλλων καλεί το Δημοκρατικό Κόμμα να σοβαρευτεί επιτέλους, ενώ του εφιστά την προσοχή τονίζοντας ότι πρέπει να σταματήσει να παραπληροφορεί  και να μη συγχύζει το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας.

Αυτούσια η απάντηση Υπ. Οικονομικών:

Το ΔΗΚΟ σε σημερινή του ανακοίνωση καλεί το Υπουργείο Οικονομικών να ανασκευάσει τις δηλώσεις του σε σχέση με την απάντηση του στο ΔΗΚΟ για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το Υπουργείο Οικονομικών καλεί το ΔΗΚΟ επιτέλους να σοβαρευτεί. Να σταματήσει να παραπληροφορεί και να μη συγχύζει το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας. Ας μελετήσουν επιτέλους τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει την στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων με εθνικά κονδύλια εκτός του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Μέχρι σήμερα έχουν δαπανηθεί 1.6 δις ευρώ.

Αυτή την περίοδο έχουν ήδη εκταμιευτεί €100 εκ. από τα  €200 εκ. για απευθείας στήριξη των επιχειρήσεων για κάλυψη των ενοικίων και άλλων λειτουργικών εξόδων, ενώ διενεργούνται πληρωμές για το 11ο πρόγραμμα στήριξης των εργαζομένων για το οποίο μέχρι σήμερα έχουν δαπανηθεί 650 εκ. ευρώ.

Αυτή τη στήριξη στους εργαζομένους και στις επιχειρήσεις έχει φυσικά καταψηφίσει το ΔΗΚΟ, εις βάρος των εργαζομένων και των επιχειρήσεων μέσω της καταψήφισής των προϋπολογισμών. Όπως έκανε και με τις κρατικές εγγυήσεις.

Στην αντιπολιτευτική του μανία, το ΔΗΚΟ, δυστυχώς, επιχειρεί να μποϋκοτάρει και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο αποτελεί την μεσοπρόθεσμη πολιτική της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επόμενη τριετία. Γι’ αυτό έχει καταψηφίσει και το κονδύλι το οποίο προβλέπεται για το 2021 και εμμονικά αναλώνεται σε λαϊκισμό και σε ισοπεδωτική αντιπολίτευση. Δεν θα τους ακολουθήσουμε.

Η Κυβέρνηση θα συνεργαστεί συναινετικά με τις πολιτικές δυνάμεις που θέτουν πέραν του προσωπικού πολιτικού οφέλους, το δημόσιο συμφέρον.

 



 

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play