Αγνοούνται κάτω από τα συντρίμμια Τουρκοκύπριοι μαθητές - Επταήμερο πένθος στα κατεχόμενα για τον σεισμό

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Header Image

«Δεν υπάρχουν νέα από τα παιδιά μας, όποιον κι αν ρωτήσαμε μας είπαν ότι από εκεί παιδιά δεν βγήκαν», είπε η Φαριχά Γιγιτούρκ

Επταήμερο πένθος ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στα κατεχόμενα για τον φονικό σεισμό στην Τουρκία.

Στο ξενοδοχείο «Isias» στο Αντγιαμάν της Τουρκίας όπου διέμενε η ομάδα βόλεϊ αγοριών και κοριτσιών του επαγγελματικού κολλεγίου της κατεχόμενης Αμμοχώστου, έφτασε το βράδυ της Δευτέρας η ομάδα διάσωσης της «πολιτικής άμυνας» που αναχώρησε το απόγευμα από τα κατεχόμενα, μαζί με συγγενείς των 28 μαθητών και συνοδών τους, που αγνοούνται από τον μεγάλο σεισμό τα ξημερώματα.

Το ξενοδοχείο κατέρρευσε εντελώς. Εκεί βρίσκεται και η «πρόξενος» του ψευδοκράτους από το Γκαζιαντέπ, η οποία δήλωσε πως δεν βρέθηκε κανείς μέχρι στιγμής στα ερείπιά του εν λόγω ξενοδοχείου.

Η Φατμά Ντεμιρέλ δήλωσε στον «Μπαϊράκ» ότι όταν πήγε επιτόπου σήμερα στις 10 το πρωί διαπίστωσε ότι ένας εκπαιδευτικός και 3 γονείς ήταν καλά στην υγεία τους. Φαίνεται πως αυτοί διέμεναν στο ξενοδοχείο, αλλά κατάφεραν και βγήκαν ζωντανοί.

Μια από τις μητέρες που μετέβησαν με την ειδική πτήση στο Αντιγιαμάν δήλωσε στο τ/κ κανάλι Σιμ πως εδώ και 18 ώρες δεν είχαν γίνει εργασίες στα ερείπια του ξενοδοχείου που είναι τα παιδιά τους και πως το πρωί μόνο 4 γονείς μπόρεσαν οι ίδιοι να σώσουν τους εαυτούς τους.

«Δεν υπάρχουν νέα από τα παιδιά μας, όποιον κι αν ρωτήσαμε μας είπαν ότι από εκεί παιδιά δεν βγήκαν», είπε η Φαριχά Γιγιτούρκ. «Το ξενοδοχείο των 8 ορόφων έχει καταρρεύσει εντελώς».

Οι εργασίες διάσωσης πρόσθεσε, άρχισαν όταν έφτασε εκεί η ομάδα από τα κατεχόμενα, δηλαδή αργά το απόγευμα σήμερα.

Ο «υπουργός συγκοινωνιών», Ερχάν Αρικλί ανακοίνωσε ότι με το ίδιο αεροπλάνο που πήγαν στον Αντιγιαμάν οι γονείς των αγνοουμένων παιδιών και η ομάδα διάσωσης, θα επιστρέψουν 16 μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί άλλης ομάδας βόλεϊ, γυμνασίου της κατεχόμενης Αμμοχώστου, που ήταν στην ίδια πόλη, αλλά διέμεναν σε άλλο ξενοδοχείο και κατάφεραν να σωθούν.

Άλλα 180 άτομα, πρόσθεσε, θα μετέβαιναν με ειδική πτήση στα Άδανα το βράδυ της Δευτέρας κι από κει σε πληγείσες περιοχές όπου διαμένουν οι συγγενείς τους.

Το ίδιο θα γίνει και με 3 δρομολόγια πλοίων απόψε ενώ συνολικά , είπε ο κ. Αρικλί, περίπου 1,700 άτομα θα μεταβούν δωρεάν στην Τουρκία για να βρουν τους συγγενείς τους στις περιοχές που έχουν πληγεί από το σεισμό.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα