Η Λευκωσία χαιρετίζει τοποθετήσεις νέας αμερικανικής Κυβέρνησης για Κυπριακό

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image
"Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει εκφράσει κατ΄επανάληψη την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα του να συνεργαστεί με εποικοδομητικό τρόπο

Η Λευκωσία χαιρέτισε σήμερα τις τοποθετήσεις της νέας αμερικανικής Κυβέρνησης για το Κυπριακό, εκφράζοντας την ελπίδα πως οι προσωπικές σχέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος είχε ενεργό ρόλο και στο παρελθόν στις προσπάθειες για τη λύση του Κυπριακού, θα είναι υποβοηθητικές στις προσπάθειες για επίλυση του προβλήματος.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, είπε ότι «η Κυβέρνηση χαιρετίζει τις δηλώσεις από τη νέα αμερικανική Κυβέρνηση υπό τον Πρόεδρο κ. Τζο Μπάιντεν ότι προτίθεται να εμπλακεί ενεργώς διπλωματικά στην προσπάθεια να υποβοηθηθεί το έργο του ΓΓ των ΗΕ για εξεύρεση λύσης στις παραμέτρους που καθορίζουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ".

Πρόσθεσε πως "οι ξεκάθαρες τοποθετήσεις του νέου Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Άντονι Μπλίνκεν ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής αποδεικνύουν την ορθότητα της σημασίας που απέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και η Κυβέρνηση του στην αναβάθμιση των σχέσεων με τις ΗΠΑ".

Ο κ. Κούσιος επεσήμανε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, πως "οι προσωπικές σχέσεις του Προέδρου Αναστασιάδη με τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος είχε ενεργό ρόλο και στο παρελθόν στις προσπάθειες για τη λύση του Κυπριακού και γνωρίζει άριστα το πρόβλημα, όπως και ο νέος Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, ευελπιστούμε ότι θα είναι υποβοηθητικές στις προσπάθειες που καταβάλλουμε για επίλυση του κυπριακού προβλήματος".

Είναι, επίσης, σημαντικό, ανέφερε, "να σημειώσουμε το γεγονός ότι ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ενώπιον της αμερικανικής Βουλής ότι αναγνωρίζει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο εξαιτίας ενεργειών της Τουρκίας που κατά την κρίση των ΗΠΑ, όπως είπε, παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο ή δεσμεύσεις που έχει η Τουρκία ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ".

"Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει εκφράσει κατ΄επανάληψη την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα του να συνεργαστεί με εποικοδομητικό τρόπο, ώστε να πετύχει η νέα προσπάθεια του ΓΓ των ΗΕ. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και ιδιαίτερα τα πέντε Μόνιμα Μέλη, όπως είναι και οι ΗΠΑ", κατέληξε ο κ. Κούσιος.


 



 

 

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play