Πλέον πρέπει να συζητηθούν οι νέες ρεαλιστικές επιλογές στο Κυπριακό, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, κατά την τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη των σχέσεων Τουρκίας-ΕΕ και αξιολογήθηκαν κοινά μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας. Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι από τις εργασίες της Συνόδου της ΕΕ στις 25-26 Μαρτίου αναμένουν ένα αποτέλεσμα που θα ανοίξει τον δρόμο για το μέλλον των σχέσεων Τουρκίας - ΕΕ.
Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι πρέπει να λειτουργούν όλοι οι μηχανισμοί και να ξεκινήσουν εκ νέου διαδικασίες διαλόγου υψηλού επιπέδου προκειμένου να προωθηθεί η συνεργασία, προσθέτοντας ότι η απελευθέρωση της βίζας, η επικαιροποίηση της τελωνειακής ένωσης, το άνοιγμα νέων κεφαλαίων είναι απαραίτητο να διοργανωθούν.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ακόμη ότι η Τουρκία είναι υπέρ της σταθερότητα και της συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και πως σε αυτό το πλαίσιο έχει κάνει εποικοδομητικά βήματα, προσθέτοντας πως παρά τις «προκλήσεις και τις επιθετικές ενέργειες» της Ελλάδας και των Ε/κ, εξακολουθούν να διατηρούν αυτή τη στάση. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι πιστεύουν πως η λύση πρέπει να βρεθεί στο τραπέζι και πως περνάει μέσα από τον διάλογο. Ανέφερε ακόμη πως αντί να υπαγορεύουν τα αποδεδειγμένα ανεπιτυχή μοντέλα στο Κυπριακό στις πλευρές στο νησί, πλέον πρέπει να συζητηθούν οι νέες ρεαλιστικές επιλογές.
Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, ο Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε την νέα πρότασή του για διεθνή διάσκεψη για την Ανατολική Μεσόγειο, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στο δίδυμο Ε/κ - Ελλάδα να καταχραστεί τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με πρόσχημα την ‘αλληλεγγύη ενότητας’.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Ερντογάν στην πρόεδρο της Κομισιόν: Πλέον να συζητηθούν ρεαλιστικές επιλογές στο Κυπριακό

O Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε την νέα πρότασή του για διεθνή διάσκεψη για την Ανατολική Μεσόγειο, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στο δίδυμο Ε/κ - Ελλάδα να καταχραστεί τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.







