Αυτά είναι τα δέκα σχολεία της Λευκωσίας που έχουν κλιματιστικά

ΑΝΤΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Header Image

Η υπουργός Παιδείας δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής ότι τον Οκτώβριο ολοκληρώνεται η εγκατάσταση των κλιματιστικών στα πρώτα πενήντα σχολεία

Οκτώβριο ολοκληρώνεται η εγκατάσταση των κλιματιστικών στα πρώτα πενήντα σχολεία, με την υπουργό Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου να αναφέρει ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής ότι σε Λευκωσία και Λεμεσό ολοκληρώνεται εντός Σεπτεμβρίου η εγκατάσταση κλιματιστικών σε 10 σχολεία που έχει επιλέξει για την πρώτη φάση το υπουργειο. Στη Λευκωσία μάλιστα τα 10 σχολεία θα είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με κλιματιστικά.

Επί του θέματος μίλησε και ο πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λευκωσίας, Νίκος Μεγαλεμός, σημειώνοντας ότι εντός του Σαββατοκύριακου θα ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των κλιματιστικών σε όλα τα σχολεία, πλην του δημοτικού  «Πεύκιος Γεωργιάδης» στο οποίο η διαδικασία της εγκατάστασης κλιματιστικών θα ολοκληρωθεί στις 6 Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας γενικότερα για την εγκατάσταση κλιματιστικών στα σχολεία, η υπουργός Παιδείας τόνισε μεταξύ άλλων ότι δεν είναι το νούμερο ένα πρόβλημα που υπάρχει στα σχολεία αλλά είναι σημαντικό να εγκατασταθούν κλιματιστικά γιατί «αν δεν έχεις καλό κλίμα δεν μπορείς να ζητάς καλύτερα μαθησιακά αποτελέσματα». Σημείωσε ακόμη ότι η τοποθέτηση των κλιματιστικών στα πρώτα 50 σχολεία θα ολοκληρωθεί εντός Οκτωβρίου, ενώ ήδη έχει ζητηθεί από τις Σχολικές Εφορείες να δηλώσουν τα επόμενα 50 σχολεία (10 ανά επαρχία) για να αρχίσει άμεσα η δεύτερη φάση της εγκατάστασης.

Τα σχολεία στη Λευκωσία που έχουν τοποθετηθεί κλιματιστικά και ο αριθμός ανά σχολείο:

Α’ Δημοτικό σχολείο Μακεδονίτισσας (25)

Γ’ Δημοτικό Καϊμακλίου (40)

Γυμνάσιο Αγίου Βασιλείου (43)

Γυμνάσιο Αγίου Δομετίου (51)

Γυμνάσιο Κοκκινοτριμιθιάς (38)

Δημοτικό Κωνσταντινουπόλεως (29)

Δημοτικό Λυκαβητού (34)

Δημοτικό Πεύκιου Γεωργιάδη (6)

Λύκειο Παλλουριώτισσας (54)

Στ’ Δημοτικό Αγλαντζιάς (29)

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα