Ο Παπαναστασίου ενημερώνει την Βουλή για αποθήκευση ενέργειας, υδρογόνο και τερματικό

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image
Η Επιτροπή θα συνεχίσει αυτεπάγγελτα τη συζήτηση του θέματος «Οι στρατηγικές του Υπουργείου Ενέργειας, για την αποθήκευση ενέργειας και το υδρογόνο»

Ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας έχει προσκληθεί να βρεθεί την Τρίτη ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου για να ενημερώσει τα μέλη της για την αποθήκευση ενέργειας, για την ανάπτυξη του υδρογόνου και για το τερματικό εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Βασιλικό.

Συγκεκριμένα, στις 9.00 το πρωί, η Επιτροπή θα συνεχίσει αυτεπάγγελτα τη συζήτηση του θέματος «Οι στρατηγικές του Υπουργείου Ενέργειας, για την αποθήκευση ενέργειας και το υδρογόνο».

Σημειώνεται ότι στις 14 Φεβρουαρίου του 2025 το Υπουργείο Ενέργειας είχε ανακοινώσει την έναρξη υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, με καταληκτική ημερομηνία τις 28 Μαρτίου 2025, για το Σχέδιο Χορηγιών για Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας σε συνδυασμό με έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Στις 10:00, ο κ. Παπαναστασίου θα ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής για την πορεία υλοποίησης του τερματικού εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στην περιοχή Βασιλικού.

Όπως είχε δηλώσει στις αρχές του 2025 ο Υπουργός Ενέργειας, μέχρι το τέλος του 2025 οι υποδομές στο Βασιλικό θα πρέπει να είναι έτοιμες και παράλληλα η πλωτή μονάδα φυσικού αερίου «ΕΤΥΦΑ-Προμηθέας» να βρίσκεται στην προβλήτα έτοιμη για χρήση.

Στη συνεδρία θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι διάφορων Υπουργείων, η πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού (ΕΠΑ), εκπρόσωποι της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ), του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου (ΔΣΜΚ), του Διαχειριστή Συστήματος Διανομής (ΔΣΔ), της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), του Επιστημονικού και Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ΕΤΕΚ), της ΟΕΒ, του ΚΕΒΕ και εκπρόσωποι των συνδέσμων του τομέα ενέργειας και των καταναλωτών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play