Με αριθμό ρεκόρ συμμετοχών συνεχίζεται η φετινή διοργάνωση του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Μαρτίου στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού. Περισσότεροι από 17.000 δρομείς θα συμμετάσχουν, εκ των οποίων 3.000 θα ταξιδέψουν από το εξωτερικό.
Σε συνέντευξη Τύπου στο δημοτικό μέγαρο Λεμεσού, ο δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης τόνισε πως η πόλη φιλοξενεί για ακόμη μία χρονιά αυτόν τον κορυφαίο αθλητικό θεσμό. «Κάθε Μάρτιο, η Λεμεσός γεμίζει με ενέργεια και τη μοναδική ατμόσφαιρα της αθλητικής άμιλλας και της ευγενούς άσκησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Κάθε βήμα αντικατοπτρίζει το πάθος και τη δύναμη της ψυχής, και όλοι οι συμμετέχοντες αξίζουν τον σεβασμό και το θερμό μας χειροκρότημα», πρόσθεσε ο δήμαρχος, ευχαριστώντας διοργανωτές, εθελοντές, χορηγούς και δρομείς. Ανακοίνωσε, μάλιστα, πως και ο ίδιος θα συμμετάσχει στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων.
Ο πρόεδρος του δ.σ. της αναδόχου εταιρείας Eleven Blue Events, Σπύρος Σπύρου, αναφέρθηκε στο ιστορικό του μαραθωνίου και την ανάπτυξή του, επισημαίνοντας το σημαντικό φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί από το 2019. Μέσω ειδικής πλατφόρμας, έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 250.000 ευρώ για ευαγή ιδρύματα και οργανισμούς.
Στις 22 Μαρτίου, στον Primetel Εταιρικό Δρόμο 5 χλμ., αναμένεται η συμμετοχή περισσότερων από 250 εταιρικών και άλλων ομάδων, με πάνω από 10.000 άτομα. Επιπλέον, περίπου 2.000 παιδιά θα συμμετάσχουν στον Andrey & Julia Dashin’s Foundation Youth Race 1 χλμ.
Το αγωνιστικό μέρος, που αποτελεί μέρος του καλενταριού της ΚΟΕΑΣ, θα διεξαχθεί στις 23 Μαρτίου. Αθλητές από όλο τον κόσμο θα δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους σε μία από τις τέσσερις διαδρομές: τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Δρόμο 42 χλμ., τον Muskita Ημιμαραθώνιο Δρόμο 21 χλμ., τον Πετρολίνα Δρόμο Ενέργειας 10 χλμ. και τον Axlebolt Ατομικό Δρόμο 5 χλμ.
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Κύπρου, Αλέξανδρος Ντάβος, ανέφερε πως ο ΟΠΑΠ στηρίζει τον μαραθώνιο για 9η συνεχή χρονιά, καθώς ο αθλητισμός και ο πολιτισμός κατέχουν περίοπτη θέση στην ιστορία της Λεμεσού. «Ο μαραθώνιος συνδέει το παρόν με το παρελθόν και εμπνέει με τις υψηλές αξίες του αγώνα, όπως αυτές που ανέδειξαν μαραθωνοδρόμοι σαν τον Σπύρο Λούη και τον Στέλιο Κυριακίδη», πρόσθεσε.
Τόνισε, επίσης, πως η διαδρομή του αγώνα θα περάσει από την αρχαία πόλη της Αμαθούντας, προσφέροντας στους δρομείς μια μοναδική σύνδεση με την Ιστορία.
Τέλος, σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει και αφορά τα έξοδα αστυνόμευσης της διοργάνωσης ξεκαθαρίστηκε ότι αυτά βαραίνουν τη διοργάνωση, δηλαδή τον ανάδοχο, και όχι τον Δήμο Λεμεσού που στηρίζει τη διοργάνωση.