KITAS WEATHER: Έρχονται τα πρώτα 30αρια της σεζόν! Θερμή αέρια μάζα θα μας επηρεάσει το Σ/Κ

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image
Ωστόσο στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, αρχίζουν να παρουσιάζονται κάποιες πιθανότητες βροχής.

 

Καλοκαίρι θα μυρίσει τις επόμενες ημέρες στην Κύπρο, με τα πρώτα 30αρια να κάνουν την εμφάνιση τους, σύμφωνα με το Kitas Weather.

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες  μέχρι και τo τέλος αυτής της εβδομάδας δεν αναμένονται βροχές στην περιοχή μας, με κύριο χαρακτηριστικό τον ηλιόλουστο καιρό ενώ αναμένεται και αραιή σκόνη προς τα τέλη της εβδομάδας, η οποία όμως θα είναι περιορισμένη κυρίως μερικά χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο τις επόμενες ημέρες καθώς εξαιρετικά θερμή για την εποχή αέρια μάζα από την Αφρική θα επηρεάσει την περιοχή μας, εκτοξεύοντας τον υδράργυρο σε επίπεδα πολύ πάνω της κανονικής (έως και περίπου 12-13°C πάνω της κανονικής στα τέλη της εβδομάδας), με τον υδράργυρο το Π/Σ/Κ να αγγίζει και τοπικά να ξεπερνά ελαφρώς τους 30°C. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας εξακολουθούν να μην φαίνονται βροχές, με περάσματα όμως αυξημένων υψηλών και μέσων νεφώσεων και αραιή σκόνη ενώ ο υδράργυρος θα παραμείνει σε επίπεδα πολύ πάνω της κανονικής, με πιθανότητα τα 30άρια να συνεχίσουν κυρίως τη Δευτέρα ενώ την Τρίτη φαίνεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

 

Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, αρχίζουν να παρουσιάζονται κάποιες πιθανότητες βροχής ενώ φαίνεται και σταδιακή υποχώρηση της εξαιρετικά θερμής για την εποχή αέριας μάζας με αποτέλεσμα τη σταδιακή αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Παρόλα αυτά, ακόμα υπάρχει αρκετή αβεβαιότητα στο αν θα παρατηρηθούν βροχές, πόσες θα είναι αυτές αλλά και πόση ακριβώς πτώση θα σημειώσει ο υδράργυρος.

Την Τετάρτη, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές λεπτές νεφώσεις κατά διαστήματα ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται σε όλες τις παράλιες περιοχές στο 0%. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά στο εσωτερικό και ανατολικά αναμένεται να σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 5-8 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 26 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 23-25 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Πέμπτη, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος ενώ το απόγευμα θα αρχίσουν να παρατηρούνται λίγες υψηλές νεφώσεις, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται και πάλι στο 0% σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 6-10 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 28 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 24-27 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Παρασκευή, θα παρατηρούνται αρχικά λίγες υψηλές νεφώσεις, ωστόσο ο καιρός θα καταστεί σύντομα ηλιόλουστος, με την πιθανότητα βροχής να παραμένει στο 0% σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 7-11 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 29 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 27 έως 29 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται και πάλι στο 0% σε όλες τις περιοχές. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, η οποία θα είναι περιορισμένη μερικά χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 8-13 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 31 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 26 έως 29 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά ηλιόλουστος ενώ κατά το δεύτερο μισό της ημέρας ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος από υψηλές νεφώσεις, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται και πάλι στο 0% σε όλες τις περιοχές. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, η οποία θα είναι περιορισμένη μερικά χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει γενικά αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 8-13 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 31 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 26 έως 29 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας (Δευτέρα – Τρίτη), φαίνεται πως θα παρατηρούνται αυξημένες υψηλές και μέσες νεφώσεις κατά περιόδους ενώ θα συνεχίσει να αιωρείται αραιή σκόνη. Η θερμοκρασία δεν φαίνεται να σημειώνει γενικά αξιόλογη μεταβολή τη Δευτέρα, με τα 30άρια να φαίνεται να συνεχίζουν τοπικά ενώ μικρή πτώση της θερμοκρασίας φαίνεται την Τρίτη.

Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας (Τετάρτη – Πέμπτη), φαίνεται πως οι εξαιρετικά θερμές για την εποχή αέριες μάζες θα αρχίσουν σταδιακά να υποχωρούν και φαίνεται σταδιακή αισθητή πτώση της θερμοκρασίας ενώ παρουσιάζονται και κάποιες πιθανότητες βροχής. Παρόλα αυτά, το πόση ακριβώς πτώση θα παρατηρηθεί και αν τελικά θα παρατηρηθούν και κάποιες βροχές είναι κάτι που θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει στα μέσα προς τέλη αυτής της εβδομάδας.

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί θα πνέουν αύριο Τρίτη αρχικά μεταβλητοί εντάσεως 1-2 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε θαλάσσιους, εντάσεως 2-3 μποφόρ. Την Τετάρτη και την Πέμπτη, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί εντάσεως 1-2 μποφόρ, για να στρέφονται προοδευτικά σε βορειοανατολικούς έως νοτιοανατολικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Την Παρασκευή και κατά το Σ/Κ, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί εντάσεως 1-2 μποφόρ, για να στρέφονται προοδευτικά σε θαλάσσιους, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας φαίνεται να συνεχίζουν οι θαλάσσιοι άνεμοι, με τάση στροφής τους από δυτικές κατευθύνσεις προς τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

πηγή: kitasweather

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play