Στην Βουλή η υπόθεση του Θανάση Νικολάου

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Η οικογένεια του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου αντέδρασε έντονα στην επιστολή της Νομικής Υπηρεσίας, με την Ανδριάνα Νικολάου, μητέρα του Θανάση, να αναφέρει πως οι θεσμοί «συνεχίζουν να μας ταλαιπωρούν και να μην απονέμουν δικαιοσύνη για την οφθαλμοφανή δολοφονία του παιδιού μας».

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα ξεκινήσει σήμερα τη συζήτηση για το «ανθρώπινο δικαίωμα της οικογένειας του Θανάση Νικολάου στην πρόσβαση στη δικαιοσύνη».

Πρόκειται για αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από εισήγηση της Βουλευτού Αλεξάνδρας Ατταλίδου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Ιουνίου ο Γενικός Εισαγγελέας απάντησε με πολυσέλιδη επιστολή προς τον δικηγόρο της οικογένειας ότι δεν προκύπτουν νέα στοιχεία που να ανατρέπουν την προηγούμενη απόφαση να μην προχωρήσει σε ποινικές διώξεις, λόγω έλλειψης επαρκούς μαρτυρίας.

Την περασμένη εβδομάδα, τη διαφωνία του με την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη να μην προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον οποιουδήποτε προσώπου στην υπόθεση της δολοφονίας του Θανάση Νικολάου, εξέφρασε ο Ποινικός Ανακριτής της υπόθεσης Θανάσης Αθανασίου. Παράλληλα, κάλεσε τον Γενικό Εισαγγελέα να μην προχωρήσει σε αναστολή ποινικής δίωξης σε περίπτωση που η οικογένεια καταχωρήσει ιδιωτικές ποινικές υποθέσεις.

Έκπληξη για την απόρριψη από τον Γενικό Εισαγγελέα του αιτήματος για διορισμό ανεξάρτητων ποινικών κατηγόρων στην υπόθεση Θανάση Νικολάου έχει εκφράει ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Κληρίδης, ο οποίος είπε ότι θα συζητήσει με την οικογένεια το ενδεχόμενο προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ). 

Η οικογένεια του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου αντέδρασε έντονα στην επιστολή της Νομικής Υπηρεσίας, με την Ανδριάνα Νικολάου, μητέρα του Θανάση, να αναφέρει πως οι θεσμοί «συνεχίζουν να μας ταλαιπωρούν και να μην απονέμουν δικαιοσύνη για την οφθαλμοφανή δολοφονία του παιδιού μας».

ΚΥΠΕ

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play