Τροχαίο Πρωτοχρονιάς 2024: Ένοχος για ανθρωποκτονία ο οδηγός του διπλοκάμπινου

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΖΟΥΡΟΣ

Header Image

Υπενθυμίζεται ότι το φοβερό τροχαίο, συνέβη στη σε φωτοελεγχόμενη διασταύρωση του δρόμου Λεμεσού-Πλατρών, παρά τα Πολεμίδια

Ομόφωνα ένοχος για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας κρίθηκε ο οδηγός του διπλοκάμπινου οχήματος που με την οδική του συμπεριφορά οδήγησε στο θάνατο τεσσάρων προσώπων την Πρωτοχρονιά του 2024. Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού διαβάζοντας για ογκωδέστατη απόφασή του για σχεδόν δύο ώρες, ανέφερε ότι η Κατηγορούσα Αρχή κατάφερε να αποδείξει πλήρως την υπόθεση, σημειώνοντας ότι αποδέχεται πλήρως την μαρτυρία της ανακριτικής ομάδας. Πέρα από το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, δυνάμει του άρθρου 205 του ποινικού κώδικα, το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και στο αδίκημα της αυξημένης ταχύτητας. Ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της δίκης είχε προχωρήσει σε παραδοχή για την αλόγιστη, απερίσκεπτη και επικίνδυνη οδήγηση για την κατηγορία που αντιμετώπιζε με βάση το άρθρο 210 του ποινικού κώδικα καθώς επίσης και της παραβίασης του σηματοδότη των φώτων τροχαίας. 

Υπενθυμίζεται ότι το φοβερό τροχαίο, συνέβη στη φωτοελεγχόμενη διασταύρωση του δρόμου Λεμεσού-Πλατρών, παρά τα Πολεμίδια, σκορπίζοντας τον θάνατο στη 27χρονη Ευανθία Γεωργίου, τον 17χρονο αδελφό της, Νικόλα Γεωργίου και τον παππού και τη γιαγιά τους, Νικόλα Ζαβρού και Ευανθία Γεωργίου, 72 και 74 ετών αντίστοιχα.

Η απόφαση στηρίχθηκε στο ότι σύμφωνα με τα ευρήματα του Δικαστηρίου εντοπίστηκε υπαίτια αμέλεια στις πράξεις του κατηγορούμενου, ενώ αποδέχτηκε ότι η ταχύτητά του κατηγορούμενου ήταν υπερδιπλάσια του επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας. Στην απόφαση αναφέρεται ότι είχε 81.9 μέτρα πριν από το κίτρινο και ότι στα 47.4 μέτρα ήταν η σκέψη του να ενεργοποιήσει τα φρένα πράξη την οποία έκανε 17.4 μέτρα πριν την διασταύρωση. Σημειώθηκε δε ότι υπήρχε ορατότητα 86.1 μέτρων. Μεταξύ άλλων, στην απόφαση σημειώνεται ότι το όχημα των θυμάτων ήταν 4.9 μέτρα μετά τη νοητή γραμμή στο δρόμο του κατηγορούμενου. 

Χαρακτηριστικό της απόφασης η αναφορά ότι «τη δεδομένη στιγμή το όχημα του κατηγορούμενου λειτούργησε ήδη ως σφαίρα που αποδεσμεύτηκε από το πιστόλι και κινείτο ήδη προς το στόχο του και συγκεκριμένα το κάθε άλλο διερχόμενο όχημα το οποίο, τη δεδομένη στιγμή, νομίμως θα επιχειρούσε με δεξιόστροφη κίνηση να εισέλθει στην οδό Αγίας Αναστασίας ως και το όχημα των θυμάτων».

Από εδώ και πέρα η υπόθεση ορίστηκε στις 21 Ιουλίου για αγόρευση προς μετριασμό της ποινής και θα ακολουθήσει νέος ορισμός για την επιβολή ποινής.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play