Τ/κ Τύπος: Πρωτοφανής εξίσωση του ετήσιου πληθωρισμού στα κατεχόμενα (35,78%) με αυτόν της Τουρκίας (35,05%)

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Η «Γιενί Ντουζέν (Νέα Τάξη)» στεγάζει το κύριο θέμα της κάτω από τον τίτλο «Ο μαθητής ξεπέρασε τον δάσκαλο». Η είδηση αναφέρεται στην πρωτοφανή σχεδόν εξίσωση του ετήσιου πληθωρισμού στα κατεχόμενα (35,78%) με αυτόν της Τουρκίας (35,05%). Το δημοσίευμα εκφράζει έντονη αμφισβήτηση για την αξιοπιστία των επίσημων στοιχείων, καθώς η ψαλίδα μεταξύ των δύο, που στο παρελθόν έφτανε τις 30 ποσοστιαίες μονάδες, έκλεισε ξαφνικά, χωρίς αυτό να αντανακλάται στις τιμές της αγοράς.

Η ανεύρεση της σορού ενός άνδρα στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, την οποία ο τουρκοκυπριακός Τύπος προβάλλει ως «άλλη μια δολοφονία (στην Αμμόχωστο)», κυριαρχεί στον σημερινό τουρκοκυπριακό Τύπο.

Παράλληλα, τα πρωτοσέλιδα εστιάζουν στα οικονομικά, με αναφορές στην αύξηση μισθών και στην εξίσωση του πληθωρισμού με αυτόν της Τουρκίας. Όσον αφορά την πολιτική επικαιρότητα, προβάλλονται οι διπλωματικές επαφές του Ερσίν Τατάρ με το Αζερμπαϊτζάν, η στήριξη της Άγκυρας στη λύση δύο κρατών, οι καταγγελίες για παράνομους "διορισμούς" και το σκάνδαλο των πλαστών πτυχίων.

Η κύρια είδηση της σημερινής έκδοσης της «Αβρούπα (Ευρώπη)», με τίτλο «Άλλη μια δολοφονία», αναφέρεται στην ανεύρεση της σορού ενός άνδρα στην παραλία Silver Beach της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Η σορός εντοπίστηκε στην ίδια περιοχή όπου είχε βρεθεί νεκρή μια γυναίκα, με το δημοσίευμα να αφήνει σαφείς υπόνοιες για εγκληματική ενέργεια, καθώς αναφέρει ότι το θύμα είχε δεμένα χέρια και πόδια. Μια δεύτερη είδηση αναφέρεται σε καταγγελία της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ΟΗΕ για παράνομες δραστηριότητες και ασκήσεις στα κατεχόμενα. Τέλος, το τρίτο θέμα που ξεχωρίζει αφορά τον γιο του Βενιαμίν Νετανιάχου, Άβνερ, ο οποίος φέρεται να άλλαξε το όνομά του αφού μετέβη στην Αγγλία.

Η «Χαλκίν Σεσί (Η Φωνή του Λαού)» στην κύρια είδηση με τίτλο «Ρυθμίστηκε για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, τα βλέμματα τώρα στον κατώτατο μισθό», αφορά την ανακοίνωση της αύξησης κατά 17,79% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και στις συντάξεις. Το δημοσίευμα τονίζει την αναμονή χιλιάδων εργαζομένων για τον καθορισμό του νέου κατώτατου μισθού, καθώς η "αρμόδια επιτροπή" δεν έχει ακόμη κληθεί να συνεδριάσει. Επίσης προβάλλονται  οι «διαδοχικές θλιβερές ειδήσεις από την Αμμόχωστο», που αναφέρονται στην ανεύρεση της σορού ενός άνδρα στην παραλία Silver Beach και στον πνιγμό ενός 83χρονου, σε άλλη παραλία της πόλης. Τέλος, το τρίτο θέμα αφορά τη σύλληψη μιας σπείρας διαρρηκτών στην περιοχή της κατεχόμενης Σαλαμίνας. Η σπείρα, που είχε έρθει από την Αντιόχεια της Τουρκίας, εντοπίστηκε να κρύβεται σε δασική περιοχή έπειτα από σειρά διαρρήξεων στην Αμμόχωστο.

Η «Κίπρις (Κύπρος)» κάτω από τον τίτλο «Οι συνεργασίες θα αναπτυχθούν», αναφέρεται στη συνάντηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, με τον Πρωθυπουργό του Αζερμπαϊτζάν, Αλί Ασάντοφ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δύο πλευρές συζήτησαν την ενίσχυση της συνεργασίας τους σε τομείς όπως ο τουρισμός, η τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο κατασκευαστικός και ο κτηματομεσιτικός τομέας, με τον Αζέρο Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει τη στρατηγική σημασία του ψευδοκράτους. Ένα άλλο θέμα που προβάλλεται είναι η συνάντηση "επιτροπής" του «κοινοβουλίου» με την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης στην Άγκυρα. Ο επικεφαλής της τουρκικής επιτροπής, Φουάτ Οκτάι, τόνισε την «πλήρη υποστήριξη» της Τουρκίας στη λύση των δύο κρατών. Τέλος, η εφημερίδα αναφέρεται στην επικείμενη άτυπη διερευμένη συνάντηση στη Νέα Υόρκη, κάνοντας λόγο για «αντίστροφη μέτρηση» που έχει ξεκινήσει.

Η «Γιενί Ντουζέν (Νέα Τάξη)» στεγάζει το κύριο θέμα της κάτω από τον τίτλο «Ο μαθητής ξεπέρασε τον δάσκαλο». Η είδηση αναφέρεται στην πρωτοφανή σχεδόν εξίσωση του ετήσιου πληθωρισμού στα κατεχόμενα (35,78%) με αυτόν της Τουρκίας (35,05%). Το δημοσίευμα εκφράζει έντονη αμφισβήτηση για την αξιοπιστία των επίσημων στοιχείων, καθώς η ψαλίδα μεταξύ των δύο, που στο παρελθόν έφτανε τις 30 ποσοστιαίες μονάδες, έκλεισε ξαφνικά, χωρίς αυτό να αντανακλάται στις τιμές της αγοράς. Σε άλλο θέμα γίνεται λόγος για αποκαλύψεις του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, το οποίο, επικαλούμενο έγγραφα της «ελεγκτικής υπηρεσίας» και της «γενικής εισαγγελίας», κατήγγειλε ως παράνομους πολλούς "διορισμούς" της «κυβέρνησης» συνασπισμού σε διάφορους "δημόσιους οργανισμούς". Επίσης γράφει πως ο αρχηγός του Κόμματος του Λαού (ΚΛ), Κουντρέτ Οζερσάι, αποκαλύπτει ότι ο φάκελος της υπόθεσης στελέχους του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) στην υπόθεση των πλαστών πτυχίων επιστράφηκε από τη «γενική εισαγγελία» στην "αστυνομία", με αίτημα για συμπληρωματική έρευνα.

ΚΥΠΕ

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play